Πόλεμος στο Ισραήλ -Jerusalem Post: Θα απελευθερωθούν 80 όμηροι – Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τραγουδούν το «Like a Prayer» της Madonna

Νέα στοιχεία για την συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων δίνει η Jerusalem Post. Σύμφωνα με το Ισραηλινό ΜΜΕ η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση 80 ομήρων.

by Times Newsroom

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο, στις 7 θα συνεδριάσει το συμβούλιο ασφαλείας και στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ προκειμένου να εγκρίνουν την συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων από τη Χαμάς.

Δεν ξεκαθαρίζεται αν μεταξύ των ομήρων που θα απελευθερωθούν θα είναι μόνο αλλοδαποί ή και Ισραηλινοί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα απελευθερώνονται 10 όμηροι την ημέρα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ προβλέπεται ότι για 6 ώρες την ημέρα το Ισραήλ δεν θα πετάει drones πάνω από τη Γάζα.

Επίσης, θα απελευθερωθούν και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, εφόσον αυτοί δεν έχουν καταδικαστεί για δολοφονία.

Ο ισραηλινός στρατός ενημερώνει ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή αμάχων στη βόρεια Γάζα, αφού θα επιχειρεί εκεί, ενώ ξεκαθαρίζει ότι στο τέλος της εκεχειρίας, θα ξεκινήσει ξανά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε προ ολίγου ότι υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για απελευθέρωση ενός αριθμού εκ των ομήρων που έχει απαγάγει η Χαμάς.

Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η συμφωνία δεν είναι οριστική εφόσον δεν συμφωνηθούν προηγουμένως τα πάντα.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post στις 20:00 συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων μας», όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα, πάντα, με την ισραηλινή εφημερίδα, η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς θα διαρκέσει πέντε ημέρες και 40 παιδιά και 13 γυναίκες όμηροι θα απελευθερωθούν από την αιχμαλωσία των τρομοκρατών.

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Ώρα δύσκολων αποφάσεων – Κοντεύει η επιστροφή των ομήρων

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει «δύσκολες αποφάσεις» όσον αφορά στους ομήρους που κρατούνται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προχωράμε βήμα προς βήμα προς την ολοκληρωτική ήττα της Χαμάς και πλησιάζουμε στο να φέρουμε τους ομήρους στην πατρίδα», τόνισε ο Γκαλάντ έπειτα από μια αξιολόγηση με στρατιωτικούς αξιωματούχους στη βάση της Μεραρχίας της Γάζας στο νότιο Ισραήλ.

«Νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες, σημαντικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. Δεν υπάρχει στιγμή καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας – 45 ημέρες – που να μην σκέφτομαι τους ομήρους», πρόσθεσε ο Γκαλάντ.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει απόψε για να συζητήσει τη συμφωνία για τους ομήρους που διαμορφώνεται μέσω του διαμεσολαβητή Κατάρ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεδριάζει απόψε το υπουργικό για το θέμα των ομήρων

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα στις 20:00 «υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων μας», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διάφορα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι του Ισραήλ συνεδριάζουν για να δώσουν την τελική έγκριση για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων με τη Χαμάς.

Πριν από αυτή τη συνεδρίαση στις 8 μ.μ., το υπουργικό συμβούλιο πολέμου και το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα συνεδριάσουν για να εγκρίνουν επίσης τη συμφωνία.

 Τουρκική νηοπομπή 1.000 σκαφών ετοιμάζεται για τη Γάζα – Νετανιάχου για ομήρους

Όπως ανακοινώθηκε, περίπου χίλια σκάφη θα συγκεντρωθούν στην Αλικαρνασσό, στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας, αύριο Τετάρτη, με σκοπό να κατευθυνθούν προς τη Γάζα και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά πριν από αυτό, να αποκλείσουν το λιμάνι της νότιας ισραηλινής πόλης Ασντότ!

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν επιβάλλει και ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, ενώ μαίνονται στη Λωρίδα οι στρατιωτικές συγκρούσεις με τη Χαμάς.

H νηοπομπή, όπως είναι σχεδιασμένο, θα κάνει στάση στην Πάφο της Κύπρου.

Όπως αναφέρει το sigmalive, σε συνέντευξή του στον τουρκικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Haber7, ο Volkan Okçu, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, ανέφερε ότι τα σκάφη θα μεταφέρουν 4.500 άτομα από 40 χώρες, «συμπεριλαμβανομένων των αντισιωνιστών Εβραίων».

Ανάμεσα στα 1.000 πλοία θα είναι 313 σκάφη γεμάτα με ρωσικές προμήθειες και 104 με ισπανικές προμήθειες, είπε. Μόνο 12 τουρκικά σκάφη θα ενταχθούν στον στολίσκο, είπε στο Haber7.

Ωστόσο, ο Okçu είπε σε μεταγενέστερο tweet ότι περίμενε ότι ο αριθμός των τουρκικών πλοίων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, τουλάχιστον 1.000, και επέμεινε ότι η πρωτοβουλία δεν σχετίζεται με την τουρκική κυβέρνηση,.

Ο ακτιβιστής ανέφερε στο Haber7 ότι ο στολίσκος έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τις τουρκικές ακτές την Πέμπτη. Η θαλάσσια νηοπομπή, όπως σημειώνεται, πρόκειται να κάνει μια πρώτη στάση στην Κύπρο (ο χάρτης δείχνει να περνά από Πάφο, δεν είναι ξεκάθαρο όμως αν θα ελλιμενιστούν στα κατεχόμενα) πριν συνεχίσει προς το ισραηλινό λιμάνι Ashdod. Ορισμένοι συμμετέχοντες στον στολίσκο φέρεται θα έχουν μαζί τους επίσης τις συζύγους και τα παιδιά τους στο πλοίο.

Ο Okçu είπε ότι ο κύριος στόχος της επιχείρησης θα ήταν να προκληθεί μια διαταραχή στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών στο θαλάσσιο εμπόριο με κατεύθυνση το λιμάνι του Ashdod, προκειμένου να διακοπεί η παροχή αγαθών στο Ισραήλ για μια εβδομάδα ή ακόμη και έως και 10 ημέρες.

Το όλο εγχείρημα θυμίζει την απόπειρα του λεγόμενου «Στολό της Ελευθερίας της Γάζας» με το Μαβί Μαρμαρά τον Μάιο του 2010, ο οποίος προσπάθησε να παραβιάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, αλλά αναχαιτίστηκε από το Ισραηλινό Ναυτικό.

Μετά το επεισόδιο του Mavi Marmara, επιχειρήθηκαν αρκετοί άλλοι στολίσκοι στη Γάζα, αλλά σε μεγάλο βαθμό ματαιώθηκαν από ισραηλινές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες.

«Το Σιωνιστικό καθεστώς φαίνεται να μην έχει καμία πιθανότητα να επαναλάβει το περιστατικό του Mavi Marmara», είπε ο Τούρκος ακτιβιστής. «Τα πλοία φέρουν σημαίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Λουξεμβούργου, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και πολλών άλλων χωρών». Ο ακτιβιστής σημείωσε ότι πολυτελή σκάφη θα ενταχθούν επίσης στον στολίσκο και ότι οι συμμετέχοντες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 14.000 δολάρια για να συμμετάσχουν.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δύο από τα βρέφη του «Αλ Σίφα» κατέληξαν πριν από τη μεταφορά τους

Μία συνεχιζόμενη τραγωδία εκτυλίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας. Δύο από τα 33 πρόωρα βρέφη που είχε αποφασισθεί να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο «Αλ Σίφα» απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν από τη μεταφορά τους, σύμφωνα με σημερινή (21/11) ενημέρωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

«Δυστυχώς, δύο από εκείνα απεβίωσαν κατά τη διάρκεια εκείνης της νύχτας λόγω ελλιπούς φροντίδας», ανέφερε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, εκπρόσωπος του Οργανισμού, μιλώντας από τη Γενεύη.

Από τα 33 πρόωρα μωρά, τρία βρίσκονται ακόμη στο Νοσοκομείο των Εμιράτων στο νότιο τμήμα της Γάζας, σύμφωνα με τον Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπο της UNICEF.

Επιπλέον, άλλα 28 έφθασαν εχθές στην Αίγυπτο μέσω του περάσματος της Ράφα, τη μοναδική έξοδο από τη Γάζα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Τα μωρά έφθασαν από το νοσοκομείο «Αλ Σίφα» την Κυριακή και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο των Εμιράτων πριν μεταφερθούν έξω από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF ανέφερε ότι 20 από τα 28 μωρά που μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο, ταξίδευαν χωρίς τη μητέρα τους, μιλώντας από το Κάιρο. «Επτά μητέρες με οκτώ μωρά», συμπλήρωσε, αποσαφηνίζοντας ότι δύο από αυτά ήταν δίδυμα.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι «βοήθησε να διευκολυνθεί» η μεταφορά των μωρών από το «Αλ Σίφα», προχθές.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός, που πολεμά κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, «εξαπέλυσε» έφοδο στο «Αλ Σίφα», υποστηρίζοντας ότι εκεί βρισκόταν βάση της ισλαμιστικής οργάνωσης, ισχυρισμό τον οποίο αυτή αρνείται.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τραγουδούν το «Like a Prayer» της Madonna

Το βίντεο περιλαμβάνει μια διασκευή του εμβληματικού τραγουδιού της Madonna “Like a Prayer”, που περιλαμβάνει οικογένειες των ομήρων στο Ισραήλ και κλιπ από ομάδες υποστηρικτών που τραγουδούν σε περισσότερες από 100 χώρες, όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επιλογή του τραγουδιού δεν είναι τυχαία  καθώς επιλέχθηκε από την Tamar Porti, η οποία έχασε τραγικά τον αδελφό της Nir και τη σύζυγό του Shai Ragav κατά τη σφαγή του φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com