Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF προβλέπουν πως θα συνεχιστεί ολόκληρο το 2024 η αιματοχυσία στη Γάζα

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) λένε ότι αναμένουν η σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας να συνεχιστεί ολόκληρο το νέο έτος.

by Times Newsroom

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι οι αναπτύξεις των ισραηλινών στρατευμάτων προσαρμόζονται για να προετοιμαστούν για «παρατεταμένες μάχες». Είπε ότι ορισμένοι στρατιώτες – ειδικά οι έφεδροι – θα αποσυρθούν για να μπορέσουν να ανασυνταχθούν. «Αυτές οι προσαρμογές έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για τη συνέχιση του πολέμου το 2024», είπε. «Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ πρέπει να κάνουν εκ των προτέρων σχεδιασμούς έχοντας κατανοήσει ότι θα υπάρξουν πρόσθετες αποστολές και ότι οι μάχες θα συνεχιστούν τον υπόλοιπο χρόνο.

O εκπρόσωπος των IDF πρόσθεσε ότι ορισμένοι έφεδροι θα εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας «το συντομότερο αυτή την εβδομάδα» για να μπορέσουν να ανακτήσουν δυνάμεις τους επιτρέψουν «πριν από τις επερχόμενες επιχειρήσεις».

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 21.800 νεκροί από τη σύρραξη Ισραήλ-Χαμάς

Στις 11 εβδομάδες που διαρκεί η σύρραξη Ισραήλ – Χαμάς πάνω από 21.800 άνθρωποι -ως επί το πλείστον γυναίκες και παιδιά – έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της εξτρεμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο πόλεμος ξέσπασε μετά την φονική επίθεση που εξαπέλυσε στο νότιο Ισραήλ η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.200 άνθρωποι – οι περισσότεροι άμαχοι –, ενώ πάνω από 240 μεταφέρθηκαν ως όμηροι στη Γάζα. Η Χαμάς συνέχισε τις σποραδικές επιθέσεις με ρουκέτες – η τελευταία λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου – και το Ισραήλ τους βομβαρδισμούς μέχρι το τέλος του 2023.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com