Πολωνία: Προβάδισμα του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου

Οι κυβερνώντες εθνικιστές στην Πολωνία προηγούνται στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

by Times Newsroom

To κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) και οι σύμμαχοί του, Κυρίαρχη Πολωνία και Ρεπουμπλικανοί, γνωστοί ως Ενωμένη Δεξιά, φέρεται να λαμβάνουν ποσοστό 36,76% στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Super Express.

Η αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα Πολιτών (KO) φέρεται να εξασφαλίζει 30,44%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ η κεντροδεξιά συμμαχία Τρίτος Δρόμος 9,81%, η Νέα Αριστερά 9,72% και το ακροδεξιό κόμμα Συνομοσπονδία–ένα από τα σκληρότερα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης–το 8,67%.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι το κυβερνών κόμμα, το οποίο ανήλθε στην εξουσία το 2015 και καθοδηγείται από μία ομάδα εθνικο-συντηρητικών, θα χρειαστεί πιθανώς τη στήριξη της ακροδεξιάς Συνομοσπονδίας για να κυβερνήσει για τρίτη θητεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή