Πούλησαν τα πάντα και ζουν σε κρουαζιερόπλοια – Το κόστος ζωής τους είναι πολύ φθηνότερο, λένε

Θέλουν να μείνουν μόνιμα σε πλοίο

by Times Newsroom

Ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα των ΗΠΑ πούλησε τα κυριότερα περιουσιακά του στοιχεία και αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μένοντας σε κρουαζιερόπλοια τα τελευταία τρία χρόνια. Κι αυτό που άρχισε ως επιθυμία να δουν διάφορα μέρη και κουλτούρες εξελίχθηκε και σε οικονομική απόφαση μιας και το κόστος ζωής του είναι πολύ χαμηλότερο από το αν ζούσε στη στεριά.

Ο Τζον και η Μέλοντι Χένεσι πρώτα αγόρασαν ένα τροχόσπιτο και αποφάσισαν να γυρίσουν από άκρη σε άκρη τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Λίγο καιρό μετά, όμως, ο 76χρονος Τζον δεν ήθελε να οδηγεί άλλο και έτσι εκείνος και η 64χρονη Μέλοντι επέλεξαν να δοκιμάσουν να πάνε σε κρουαζιέρα έπειτα από μια διαφήμιση που είδαν στα social media για ένα ταξίδι 274 ημερών.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν ένα ταξίδι στη Δομινικανή Δημοκρατία αφού προηγουμένως είχαν βρεθεί στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Νότιο Ειρηνικό.

Το οικονομικό σκέλος

Ωστόσο, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Sky, αυτό που ανέφεραν είναι το κόστος ζωής. «Τώρα έχουμε ένα λογαριασμό τηλεφώνου, ένα λογαριασμό πλοίου και μερικούς λογαριασμούς πιστωτικών καρτών για όταν βγαίνουμε στη στεριά, αλλά αυτό είναι όλο», σημείωσε ο Τζον και συνέχισε:

«Δεν έχουμε πλέον υποθήκη ή έξοδα για τα σπίτια μας. Δεν έχουμε πλέον ασφάλεια αυτοκινήτου, ασφάλιση ακινήτων ή λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ο κατάλογος συνεχίζεται. Είμαστε σίγουροι ότι η κρουαζιέρα είναι φθηνότερη. Αυτή τη στιγμή είναι πιθανότατα κοντά στα μισά από ό,τι ήταν όταν ζούσαμε στη στεριά».

Καθώς δεν είναι το μόνο ζευγάρι ανά τον κόσμο που κάνει κάτι τέτοιο, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα και να κλείσουν μια «μόνιμη» θέση στο κρουαζιερόπλοιο Villa Vie, όπου το 30% των επιβατών θα μένει μόνιμα στο πλοίο.

Το πλοίο θα κάνει τον γύρο του κόσμου κάθε τρία χρόνια, ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό τον ζεστό καιρό. Βέβαια, το κόστος για μια θέση δεν είναι μικρό καθώς μια εσωτερική καμπίνα ξεκινά από 99.000 δολάρια, αλλά μια βίλα με μπαλκόνι και θέα στον ωκεανό κοστίζει 249.000 δολάρια. Επιπλέον, υπάρχει μηνιαία χρέωση 8.000 δολαρίων τον μήνα για τον κάθε επιβάτη. Το κρουαζιερόπλοιο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή. Οι Χένεσι λένε πως σχεδιάζουν να ζήσουν εκεί για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com