Πρόεδρος ΗΑΕ: Ήρθε η ώρα η Δαμασκός να επιστρέψει στην αραβική οικογένεια

ο πρόεδρος των Εμιράτων δήλωσε ότι είχε με τον Σύρο πρόεδρο συνομιλίες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε σήμερα στον Σύρο ομόλογό του ότι έχει έρθει η ώρα η Δαμασκός, που παραμένει εδώ και χρόνια απομονωμένη σε διπλωματικό επίπεδο, να επιστρέψει αραβική οικογένεια, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Εμιράτα, τη δεύτερη σε χώρα του Κόλπου μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα του, την ώρα που πολλά αραβικά κράτη αποκαθιστούν τις επαφές τους με τη Δαμασκό.

Ο Άσαντ “συνοδευόταν από τη σύζυγό του Άσμα”, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο των Εμιράτων WAM. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Άσμα Άσαντ στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου πολέμου στη Συρία το 2011.

«Η Συρία δεν βρισκόταν με τους αδελφούς της εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει έρθει η ώρα να ενωθεί και πάλι μαζί τους και με το αραβικό περιβάλλον», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν πρόεδρος των Εμιράτων.

Ο Άσαντ είχε απομονωθεί διπλωματικά μετά την καταστολή το 2011 της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του, η οποία οδήγησε σε εμφύλιο. Μετά τον σεισμό που έπληξε τη Συρία αραβικές χώρες αύξησαν τις επαφές μαζί της και έστειλαν βοήθεια στη Δαμασκό.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των Εμιράτων δήλωσε ότι είχε με τον Άσαντ “συνομιλίες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων”, κυρίως για τρόπους με τους οποίους “θα ενισχυθεί η συνεργασία προκειμένου να επιταχυνθεί η σταθερότητα και η πρόοδος στη Συρία και την περιοχή”.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή