Πρωθυπουργός Σερβίας για ένταξη στην ΕΕ:«Είναι σαν να λες σε ένα κοριτσάκι ότι η φούστα σου είναι πολύ μακριά, άλλαξε ρούχα και μετά λένε – τώρα είναι πολύ κοντή»

Τόνισε ότι η Βόρεια Μακεδονία άλλαξε το όνομά της και ότι εξακολουθεί να έχει δυσκολίες να πάρει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και η Σερβία εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις 10 χρόνια μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

by Times Newsroom

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε σήμερα στο Στρατηγικό Φόρουμ του Μπλεντ ότι η Σερβία περιμένει την ένταξη για περισσότερα από 20 χρόνια και ότι ο σερβικός λαός είναι κουρασμένος, γιατί ό,τι και να κάνουν οι Σέρβοι δεν είναι αρκετά καλό, και ότι κανείς στα Δυτικά Βαλκάνια δεν έχει καλύτερο επιλογή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το σερβικό Dnevnik, ότι στις δύο τελευταίες ετήσιες εκθέσεις για την πρόοδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν να ανοίξουν το Cluster 3, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά αυτό εξακολουθεί να μην συμβαίνει.

«Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έτσι, όταν εκπληρώσαμε όλα όσα ήταν απαραίτητα για το άνοιγμα του Cluster 3, δεν υπήρξε πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο και στο μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκινά και οι απαιτήσεις αλλάζουν», είπε η Μπρνάμπιτς.

Τόνισε ότι η Βόρεια Μακεδονία άλλαξε το όνομά της και ότι εξακολουθεί να έχει δυσκολίες να πάρει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και η Σερβία εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις 10 χρόνια μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων σημαίνει πολλά για τα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά όχι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε η Άνα Μπρνάμπιτς και πρόσθεσε ότι η ΕΕ βλέπει τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς ό,τι κι αν κάνουν δεν είναι αρκετά καλό.

«Είναι σαν να λες σε ένα κοριτσάκι ότι η φούστα σου είναι πολύ μακριά, άλλαξε ρούχα και μετά λένε και τώρα είναι πολύ κοντή, άλλαξε ρούχα, τώρα τα μανίκια σου είναι μακριά. «Πραγματικά δεν ξέρεις τι να κάνεις, ο κόσμος κουράζεται», είπε η Μπρνάμπιτς.

Επισήμανε ότι κανείς στα Δυτικά Βαλκάνια δεν έχει καλύτερη επιλογή ή σχέδιο Β, γιατί μιλάμε για ευρωπαϊκές χώρες, που βρίσκονται στο μέσο της ΕΕ.

«Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα τα είπε καλά – δεν πρόκειται για επέκταση, αλλά για ολοκλήρωση, είμαστε περικυκλωμένοι από την ΕΕ. Οι δουλειές μας προέρχονται από εταιρείες της ΕΕ, οι επενδύσεις είναι από την ΕΕ, εξάγουμε είτε στην ΕΕ είτε στην περιοχή. Θα ήταν καλό για εμάς, αλλά και για την ΕΕ, να κάνουμε επιτέλους αυτό το τελευταίο βήμα, να δεχτούν τα Δυτικά Βαλκάνια», είπε η Μπρνάμπιτς.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com