Πρώτη παραδοχή Κρεμλίνου για «σημαντικές στρατιωτικές απώλειες» στην Ουκρανία

Το Κίεβο λέει ότι οι Ρώσοι νεκροί στρατιώτες πλησιάζουν τις 19.000

by Times Newsroom

Η Μόσχα παραδέχθηκε σήμερα ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», σημείωσε συγκεκριμένα ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Σημειώνουμε πως οι απολογισμοί από πλευράς Μόσχας επί των απωλειών του ρωσικού στρατού στο πεδίο της μάχης είναι σπάνιοι, ενώ ο διεθνής Τύπος έχει σχολιάσει πως αριθμοί που είχαν δοθεί προ ημερών υποεκτιμούσαν την κατάσταση.

Στα μέσα του περασμένου μήνα, περίπου, οι New York Times μίλαγαν για 7.000 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς. Δεκαπέντε ημέρες πριν από την αναφορά αυτή, η ρωσική πλευρά μίλαγε για μόλις 500 νεκρούς.

Η Ουκρανία, πάλι, δημοσιεύει τακτικά τις δικές τις εκτιμήσεις για τις απώλειες των Ρώσων. Κατά την τελευταία αναφορά που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το ουκρανικό ΥΠΕΞ, ο ρωσικός στρατός μετρά 18.900 νεκρούς.

Κατά τον ίδιο απολογισμό, τον οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, οι Ρώσοι μετρούν σημαντικές απώλειες και σε οχήματααεροσκάφη και εξοπλισμό.

Τα νούμερα που κοινοποιεί το Κίεβο δεν επιβεβαιώνονται από τη Μόσχα ή τρίτες πηγές, αν και οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες συμφωνούν στο ότι η ρωσική πολεμική μηχανή συνάντησε σημαντική αντίσταση, μη αναμενόμενη ενδεχομένως.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com