Προβάδισμα 6 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 6 μονάδων σημειώνει ο Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, όπως φανερώνει μία νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα φαίνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει 50% υποστήριξη μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, μπροστά στο 44% του Τραμπ.

Πρόκειται για μια μετατόπιση υπέρ του Τζο Μπάιντεν σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν το πανεπιστήμιο σε αντίστοιχη δημοσκόπηση έδειξε τον Μπάιντεν να έχει 47% υποστήριξη και τον Τραμπ 46%.

Ο Μπάιντεν συγκέντρωσε επίσης την πλειοψηφική υποστήριξη μεταξύ των ανεξάρτητων στα τελευταία ευρήματα, με 52% υποστήριξη έναντι 40% του Τραμπ.

Χάσμα μεταξύ των δύο φύλων

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επιπλέον ένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά την υποστήριξη του νυν και του πρώην προέδρου, καθώς ο καθένας τους διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Το 58% των γυναικών δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τον Μπάιντεν, από το 53% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, το 53% των ανδρών δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ, «σε μεγάλο και αμετάβλητο βαθμό» από το 51% τον Δεκέμβριο.

«Το δημογραφικό στοιχείο του φύλου λέει μια ιστορία με την οποία πρέπει να παρακολουθούμε. Έχοντας την ώθηση από γυναίκες ψηφοφόρους τις τελευταίες εβδομάδες, η σχέση Μπάιντεν – Τραμπ άλλαξε με τον Δημοκρατικό πρόεδρο να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του», δήλωσε ο αναλυτής δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, Τιμ Μάλοι.

Καθώς η κούρσα των εκλογών για το 2024 κορυφώνεται, ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια μικρή χούφτα υποψήφιων διεκδικητών από την πλευρά των Δημοκρατικών – ενώ η κούρσα των Ρεπουμπλικανών περιορίζεται μεταξύ του Τραμπ και της πρώην πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι.

Η δημοσκόπηση του Quinnipiac διεξήχθη στις 25-26 Ιανουαρίου μεταξύ 1.650 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή