Ρέντη: Έρευνα στο σπίτι του 18χρονου – Τα πρώτα λόγια του: «Εγώ πέταξα την φωτοβολίδα – Μας είπαν ότι θα κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς»

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικους Χώρους, ο οπαδός που τραυμάτισε σοβαρά με φωτοβολίδα 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

by Times Newsroom

O δράστης που eείναι 18 ετών ομολόγησε πως ήταν αυτός που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα στα που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη.

Στο μεταξύ, έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 18χρονου που συνελήφθη για την ρίψη της φωτοβολίδας που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό κατά τα επεισόδια στο Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την διάρκεια των επεισοδίων και τα είχε πλύνει για να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία.

«Εγώ πέταξα την φωτοβολίδα. Την είδα ότι έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού» ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον 18χρονο πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη. Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πέταξαμε αργότερα στους αστυνομικούς. Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο νεαρός περιέγραψε, επίσης, πως όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκανς.

Ο 18χρονος φέρεται να ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων από την Αστυνομία και είναι μέλος σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού. Άλλωστε η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, ήταν ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν από την πρώτη στιγμή.

Οι αστυνομικοί φέρεται να οδηγήθηκαν στα ίχνη του 18χρονου από το βιντεοληπτικό υλικό που ήρθε στα χέρια τους από κάμερες ασφαλείας της περιοχής αλλά και από το DNA που είχαν συλλέξει από προσαχθέντες.

Ρέντη: Τα στοιχεία που δείχνουν πρσχεδιασμένη επίθεση

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Αυτο τεκμαίρεται αφενός από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ μέσα και έξω από το γήπεδο (κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου) και αφετέρου από τις καταθέσεις των συναδέλφων του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τις πληροφορίες οτι έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» υπήρχαν άτομα που είχαν αναλάβει ρόλο οργανωτή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com