Robin Williams: Η κόρη του ξεσπά για την τεχνητή νοημοσύνη και την… κλωνοποίηση της φωνής του

O ηθοποιός Robin Williams, με την κόρη του Zelda και τον γιο του Colby φτάνουν για να παρευρεθούν στην πρεμιέρα της ταινίας 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone' το 2001 στο Ziegfeld Theater στη Νέα Υόρκη. Photo by Diane L. Cohen/Getty Images

by Times Newsroom

Την ενόχλησή της εξέφρασε η κόρη του Robin Williams για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό την αναδημιουργία της φωνής του αείμνηστου πατέρα της.

Μάλιστα, η Zelda ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και τόνισε πως προσωπικά βρίσκει πολύ ενοχλητική την κλωνοποίηση της φωνής του πατέρα της.

Η Zelda Williams τοποθετήθηκε σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της Ένωσης Ηθοποιών (SAG) και της Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), με την τεχνητή νοημοσύνη να αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία συζήτησης.

Η 34χρονη δήλωσε ότι ο πατέρας της θα “έδινε τον καλό αγώνα” με το σωματείο ηθοποιών.

Η Zelda έγραψε σε ένα Instagram story: “Έχω γίνει μάρτυρας εδώ και ΧΡΟΝΙΑ πόσο πολλοί άνθρωποι θέλουν να εκπαιδεύσουν αυτά τα μοντέλα [AI] για να δημιουργήσουν/αναδημιουργήσουν ηθοποιούς που δεν μπορούν να συναινέσουν, όπως ο μπαμπάς.

‘Έχω ήδη ακούσει ότι χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να πάρει τη “φωνή” του για να λέει ό,τι θέλουν οι άνθρωποι και ενώ το βρίσκω προσωπικά ενοχλητικό, οι επιπτώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τα δικά μου συναισθήματα” πρόσθεσε.

Η Zelda πρόσθεσε: “Αυτό δεν είναι θεωρητικό, είναι πολύ, πολύ πραγματικό. Οι ζωντανοί ηθοποιοί αξίζουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν χαρακτήρες με τις επιλογές τους, να εκφράσουν κινούμενα σχέδια, να βάλουν την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ προσπάθεια και τον χρόνο τους στην επιδίωξη της ερμηνείας.

Αυτές οι αναπαραστάσεις είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ένα φτωχό ομοίωμα των σπουδαίων ανθρώπων, αλλά στη χειρότερη, ένα φρικτό τέρας του Φρανκενστάιν, συναρμολογημένο από τα χειρότερα κομμάτια όλων όσοι είναι αυτή η βιομηχανία, αντί γι’ αυτό που θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει.

Η Zelda είναι ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός.

Η πρόεδρος του σωματείου, Fran Drescher, προειδοποίησε επίσης για την “αντικατάσταση των ηθοποιών από ρομπότ”, καθώς ανακοίνωσε την απεργία της SAG τον Ιούλιο. Έκτοτε, σε συνδυασμό με την απεργία των συγγραφέων που ξεκίνησε δύο μήνες νωρίτερα, στο Χόλιγουντ επικρατεί χάος, με αμέτρητες παραγωγές να έχουν σταματήσει.

ΠΗΓΗ:  instyle.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com