Ρωσία: Άλλαξε τη διεύθυνση της αμερικανικής πρεσβείας για να τιμήσει τους αυτονομιστές της Ουκρανίας

Και να καταγγείλει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο

by Times Newsroom

Η Μόσχα άλλαξε σήμερα την επίσημη διεύθυνση της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στη ρωσική πρωτεύουσα για να τιμήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας και να καταγγείλει παράλληλα την αμερικανική υποστήριξη προς το Κίεβο.

«Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία έχει μια νέα επίσημη διεύθυνση» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δημαρχία της Μόσχας.

Η διπλωματική αποστολή βρίσκεται πλέον στον αριθμό 1 της πλατείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, από την ονομασία της μιας από τις δύο αποσχισθείσες περιφέρειες του ουκρανικού Ντονμπάς, των οποίων την ανεξαρτησία η Ρωσία αναγνώρισε το Φεβρουάριο, λίγο πριν επιτεθεί στην Ουκρανία.

Η ονομασία αυτή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δόθηκε σε μια μέχρι τώρα ανώνυμη διασταύρωση, κολλητά στην πρεσβεία. Οι ονομασίες των οδών που πλαισιώνουν τη διπλωματική αποστολή δεν αλλάζουν.

Αυτή η νέα επίσημη διεύθυνση επελέγη έπειτα από ψηφοφορία που οργανώθηκε στο Ίντερνετ από τις αρχές της Μόσχας και στην οποία συμμετείχαν 278.684 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημαρχίας.

Η κίνηση αυτή φέρνει στον νου ένα παρόμοιο μέτρο που είχαν λάβει οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2018, ένα τμήμα της λεωφόρου στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον είχε ονομασθεί «Πλατεία Μπόρις Νεμτσόφ», από το όνομα του Ρώσου αντιπολιτευόμενου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2015 δίπλα από το Κρεμλίνο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com