Ρωσία και Κίνα καταδικάζουν τις ταραχές στη Βραζιλία – Η Μόσχα στηρίζει τον Λούλα

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως στηρίζει τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Λουίς Ινασιο Λούλα ντα Σίλβα και καταδίκασε τις ενέργειες των ταραχοποιών που εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια.

by Times Newsroom

«Καταδικάζουμε με τον πλέον ισχυρό τρόπο τις ενέργειες αυτών που προκάλεσαν τις ταραχές και στηρίζουμε πλήρως τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Λούλα ντα Σίλβα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα «αντιτίθεται σθεναρά στη βίαιη επίθεση» κατά κυβερνητικών κτιρίων στη Βραζιλία, στα οποία εισέβαλαν υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Η Κίνα παρακολουθεί με προσοχή και αντιτίθεται σθεναρά στη βίαιη επίθεση κατά των ομοσπονδιακών αρχών στη Βραζιλία στις 8 Ιανουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γουάνγκ Γουενμπίν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το Πεκίνο «στηρίζει τα μέτρα που ελήφθησαν από τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση για να ηρεμήσει η κατάσταση, να αποκατασταθεί η κοινωνική τάξη και να προστατευθεί η εθνική σταθερότητα», πρόσθεσε.

«Εκτιμούμε ότι, υπό την ηγεσία του προέδρου Λούλα, η Βραζιλία θα διατηρήσει την εθνική σταθερότητα και την κοινωνική ηρεμία», δήλωσε επίσης ο Γουάνγκ Γουενμπίν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com