Ρωσία: Κρατικά ΜΜΕ ανήρτησαν fake news για νίκη στην Ουκρανία

Όταν κατάλαβαν το λάθος που είχαν κάνει το άρθρο εξαφανίστηκε

by Times Newsroom

Ένα άρθρο-fake news δημοσίευσε για λίγες ώρες το Σάββατο κρατικό μέσο της Ρωσίας, πριν τελικά το διαγράψει.

Στο άρθρο εμφανίζεται η Ρωσία νικήτρια του πολέμου και ο Πούτιν ως ηγέτης που έλυσε για πάντα το ουκρανικό ζήτημα, κατέλαβε την Ουκρανία και προχώρησε στην προσάρτησή της δημιουργώντας μία νέα ένωση.

«Ένας νέος κόσμος γεννιέται μπροστά στα μάτια μας. Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία εγκαινίασε μια νέα εποχή – και σε τρεις διαστάσεις ταυτόχρονα. Και φυσικά, στο τέταρτο, εσωτερικό ρωσικό. Εδώ ξεκινά μια νέα περίοδος τόσο στην ιδεολογία όσο και στο ίδιο το μοντέλο του κοινωνικοοικονομικού μας συστήματος – αλλά αυτό αξίζει να μιλήσουμε ξεχωριστά λίγο αργότερα», τονίζει μεταξύ άλλων το δοκίμιο.

Τι έγραφε το άρθρο

«Η Ρωσία αποκαθιστά την ενότητά της – η τραγωδία του 1991, αυτή η τρομερή καταστροφή στην ιστορία μας, η αφύσικη εξάρθρωση της, ξεπεράστηκε. Ναι, με μεγάλο κόστος, ναι, μέσω των τραγικών γεγονότων ενός εικονικού εμφυλίου πολέμου, γιατί τώρα αδέρφια, χωρισμένα επειδή ανήκουν στον ρωσικό και τον ουκρανικό στρατό, εξακολουθούν να πυροβολούν ο ένας τον άλλο, αλλά δεν θα υπάρχει πια Ουκρανία ως αντι- Ρωσία. Η Ρωσία αποκαθιστά την ιστορική της πληρότητα, συγκεντρώνοντας τον ρωσικό κόσμο, τον ρωσικό λαό μαζί – στο σύνολό της από Μεγάλους Ρώσους, Λευκορώσους και Μικρούς Ρώσους. Αν το είχαμε εγκαταλείψει αυτό, αν είχαμε επιτρέψει την προσωρινή διαίρεση να επικρατήσει για αιώνες, τότε όχι μόνο θα προδώσαμε τη μνήμη των προγόνων μας, αλλά θα καταραστούμε και από τους απογόνους μας επειδή επέτρεψαν τη διάλυση της ρωσικής γης», επισημαίνεται ακόμη.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε, χωρίς σταγόνα υπερβολής, μια ιστορική ευθύνη αποφασίζοντας να μην αφήσει τη λύση του ουκρανικού ζητήματος στις επόμενες γενιές. Εξάλλου, η ανάγκη επίλυσής του θα παρέμενε πάντα το κύριο πρόβλημα για τη Ρωσία – για δύο βασικούς λόγους. Και το θέμα της εθνικής ασφάλειας, δηλαδή η δημιουργία αντιρωσικού από την Ουκρανία και ένα φυλάκιο για να μας πιέσει η Δύση, είναι μόνο το δεύτερο πιο σημαντικό ανάμεσά τους», προστίθεται στο δοκίμιο.

Προφανώς θα γράφτηκε υπό την προϋπόθεση ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είχαν καταλάβει το Κίεβο και θα είχαν υποτάξει τη χώρα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Έτσι λοιπόν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων διέγραψε το συγκεκριμένο άρθρο και το συγκεκριμένο σχέδιο είναι σαν να μην δημοσιεύθηκε ποτέ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com