Σάλος για τις δηλώσεις Ερντογάν που χαρακτήρισε «απελευθερωτικό κίνημα» τη Χαμάς – «Νομιμοποιείς τη σφαγή γυναικόπαιδων»

«Πώς τους αποκαλείς πολεμιστές του Αλλάχ;» τον ρωτά η Ακσενέρ

by Times Newsroom

Χαμό έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε «απελευθερωτικό κίνημα» τη Χαμάς και τα μέλη της «πολεμιστές του Αλλάχ». Κατά του στρέφεται η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, που τον αποκάλεσε «διευθυντή επικοινωνίας» της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Όλη η Δύση βλέπει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Ενώ η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένα απελευθερωτικό κίνημα πολεμιστών του Αλλάχ που δίνουν αγώνα προστασίας των εδαφών και των πολιτών του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (2/11) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Η σφαγή γυναικών, παιδιών και αμάχων τι σχέση έχει με τους πολεμιστές του Αλλάχ;»

«Πες μας κύριε Ερντογάν γιατί υπερασπίζεσαι τη Χαμάς που δηλώνει πώς βλέπει το Κουρδιστάν και εντός της Τουρκίας; Κι ενώ υπάρχει η επίσημη κυβέρνηση των Παλαιστινίων και η εκπροσώπησή της, εσύ γιατί τη Χαμάς τη βλέπεις ως τη μόνη αρχή εκπροσώπησης τους; Εσύ πώς τους αποκαλείς πολεμιστές του Αλλάχ; Η σφαγή γυναικών, παιδιών και αμάχων τι σχέση έχει με τους πολεμιστές του Αλλάχ; Η θρησκεία μας δεν απαγορεύει τη δολοφονία αυτών και στον πόλεμο;» διερωτήθηκε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος.

«Δεν πρέπει να λειτουργείς ως διευθυντής επικοινωνίας της Χαμάς, αλλά να λειτουργείς ως πρόεδρος της Τουρκίας που συμπλήρωσε τα 100 χρόνια» πρόσθεσε η Ακσενέρ.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμενόταν την Κυριακή στην Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν το επιβεβαίωσε, προκαλώντας μούδιασμα στην Τουρκία.

«Πανηγύριζαν ότι ”έρχεται ο Μπλίνκεν”, και 11.30 και 12 γιοκ… Άρχισαν θεωρίες ότι το Ισραήλ του είπε ‘πού πας, τι κάνεις; Έχουμε 1.400 νεκρούς, 200 ομήρους, η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και αυτός λέει ότι ‘είναι απελευθερωτικό κίνημα’ και τη στηρίζει» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

Αν και στη δεύτερη περιοδεία του στην περιοχή ο Μπλίνκεν δεν μεταβεί στην Άγκυρα, αυτό θα ερμηνευτεί ως ηχηρό μήνυμα των ΗΠΑ, και δεν θα αρέσει στην τουρκική κυβέρνηση τόνισε κλείνοντας ο Μανώλης Κωστίδης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com