Σε deep fake βίντεο πορνό η Μελόνι – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και ζητά αποζημίωση

Στην ιταλική Δικαιοσύνη προσφεύγει η Τζόρτζια Μελόνι για deepfake βίντεο πορνό, όπου οι δράστες τοποθέτησαν το πρόσωπό της στα σώματα πορνοστάρ.

by Times Newsroom

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας διεκδικεί στην αγωγή της εναντίον των δυο φερόμενων δημιουργών των βίντεο αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ – ένα «συμβολικό» ποσό, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Μαρία Τζούλια Μαρόντζιου. Η Μελόνι θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως στις 2 Ιουλίου στο δικαστήριο στη Σαρδηνία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, και αν κερδίσει τη δίκη θα δωρίσει το ποσό σε οργάνωση υποστήριξης γυναικών θυμάτων ανδρικής βίας.

Στην έρευνα των ιταλικών Αρχών που ξεκίνησε το 2020 στην πόλη Σάσαρι βρίσκονται ένας 40χρονος κάτοικος Σαρδηνίας, ο οποίος πιστεύεται ότι δημιούργησε με ειδικό λογισμικό τα deepfake βίντεο με τη Μελόνι -όταν εκείνη ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση – και ο 73χρονος πατέρας του.

Πώς εντόπισε οι αστυνομία τους δράστες

Η αστυνομία είπε ότι μπόρεσε να τους εντοπίσει ανιχνεύοντας την κινητή συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για την ανάρτηση των βίντεο. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ορισμένες υποθέσεις δυσφήμισης μπορεί να είναι ποινικές και να επισύρουν ποινή στερητική της ελευθερίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα βίντεο δημοσιεύτηκαν σε πορνογραφικό ιστότοπο στις ΗΠΑ, όπου συγκέντρωσαν «εκατομμύρια» προβολές σε διάστημα αρκετών μηνών.

Στην αγωγή της η Μελόνι σημειώνει ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα «σε όλες τις γυναίκες που είναι θύματα τέτοιου είδους κατάχρησης εξουσίας και να μην φοβούνται να καταθέτουν μήνυση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com