Παραιτήθηκε ξαφνικά ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ

Ο 45χρονος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fine Gael και από την προεδρία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού λέγοντας ότι δεν είναι «ο καλύτερος για το πόστο».

by Times Newsroom

«Παραιτούμαι από την προεδρία και την διεύθυνση του Fine Gael και θα παραιτηθώ από την θέση του πρωθυπουργού μόλις ο διάδοχός μου θα είναι σε θέση αναλάβει τα καθήκοντά του», ανακοίνωσε ο Λίο Βαράντκαρ επικαλούμενος «προσωπικούς και πολιτικούς λόγους».

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην είσοδο του πρωθυπουργικού γραφείου, ο συγκινημένος Λίο Βαράντκαρ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα των προηγούμενων κυβερνήσεων παραδεχόμενος παράλληλα και ορισμένες αποτυχίες στην διαδρομή.

Αναγνωρίζοντας ότι ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί κανείς, πρόσθεσε ότι «έπειτα από επτά χρόνια στην πρωθυπουργία, δεν αισθάνομαι ότι είμαι ο καλύτερος για την δουλειά», πρόσθεσε.

Ο Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι δεν έχει προς το παρόν σχέδια για το μέλλον. Τα πρώτα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του που ακούγονται είναι αυτά των υπουργών Πασκάλ Ντόνοχιου, Σάιμον Χάρις, Σάιμον Κόβενι και Χέδερ Χάμφρις.

Ο Βαράντκαρ διανύει τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός, από τον Δεκέμβριο του 2022, μετά από την περίοδο διακυβέρνησης μεταξύ 2017-2020.

Είχε γίνει ο νεαρότερος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας όταν ανέλαβε τα ηνία του κεντροδεξιού Fine Gael.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com