Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Εκτιμήσεις αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών

Στις έρευνες συμμετέχει η ΕΥΠ όπου συλλέγει πληροφορίες για τον τρόπο που εκδηλώθηκαν οι φωτιές αλλά και για τα πιθανά κίνητρα των δραστών.

by Times Newsroom

Προβληματισμό προκαλεί η διαπίστωση του μεγάλου αριθμού εστιών που σχεδόν ταυτόχρονα ξεπηδούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Οργανωμένο σχέδιο εμπηστών εκτιμούν ότι είναι οι διαδοχικές πυρκαγιές στην Αττική οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στη Δυτική Αττική εκδηλώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Στις 8:35 η πρώτη πυρκαγιά στη θέση Λάκκα Κάτσαρή στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, στις 9:04 στην περιοχή Αμμουδιές Ασπροπύργου και στις 9:15 στο Θριάσιο, ενώ στις 11:56 εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στη Φυλή, κοντά στη Μονή Κλειστών.

Λίγη ώρα αργότερα, στην Ανατολική Αττική εκδηλώθηκαν τρεις πυρκαγιές. Η πρώτη στην οδό Βολομάνδρας στις 12:17, στα Καλύβια στις 12:20, μια δεύτερη στο Λαγονήσι και τέλος στις 14:05 στο Λαύριο.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ερευνά τις πυρκαγιές αυτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ύποπτες θεωρούνται και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή του Έβρου που μάλιστα χθες εκδηλώθηκαν 15 φωτιές στον ακριτικό νομό.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν σε δύσβατα σημεία και δεν δικαιολογούνταν η ανθρώπινη παρουσία. Στις έρευνες συμμετέχει η ΕΥΠ όπου συλλέγει πληροφορίες για τον τρόπο που εκδηλώθηκαν οι φωτιές αλλά και για τα πιθανά κίνητρα των δραστών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com