«Σεισμός» Κασσελάκη: Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ, «τελειώνει» Τσίπρα

«Σεισμός» Κασσελάκη διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο Τσίπρας απειλεί ότι θα δώσει σήμα για μαζική αποχώρηση και νέα διάσπαση.

by Times Newsroom

«Ή εσύ ή εγώ» είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης με την ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, αφήνοντας υπόνοιες ότι επί ημερών Τσίπρα κυκλοφορούσε «μαύρο χρήμα»  στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασε τους πάντες, πλην των στενών του συνεργατών, με αυτήν τη μετωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο επιχειρεί να τελειώσει πολιτικά και ηθικά και η πραγματικότητα είναι ότι δεν χωρούν πλέον και οι δύο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η ανάρτηση Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα να φάνηκε σαν απρόκλητη επίθεση, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν.

Ο «βρόμικος πόλεμος» ανάμεσα στον νυν και τον πρώην εξελίσσεται εδώ και μήνες και τώρα βλέπουμε την κορύφωσή του.

Το επιτελείο Κασσελάκη χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του τις αποκαλύψεις για το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη που έκανε μεγάλη ζημιά στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει ευρωεκλογών.

Ο Κασσελάκης αμύνθηκε χωρίς επιτυχία, παράλληλα όμως ετοίμαζε και την απάντησή του σε εκείνον που θεωρούσε υπονομευτή του.

Αντικατάστησε τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο, με τον πρώην διευθυντή της ΔΗΜ.ΑΡ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Από τότε, επιμένουν οι πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ο κ. Κασσελάκης έδωσε εντολή στον νέο οικονομικό διευθυντή να «ξετινάξει» τα οικονομικά της περιόδου Τσίπρα και για ό,τι «ύποπτο» βρει να ενημερώνει τον ίδιο και έναν, δύο στενούς του συνεργάτες.

Και όχι μόνο αυτό. Λέγεται ότι ο κ. Κασσελάκης πήγε στις ΗΠΑ αιφνιδίως για να κανονίσει εκκρεμότητες που έχει με το «πόθεν έσχες» του, επειδή πληροφορήθηκε ότι ετοιμάζεται η εκτόξευση δεύτερης εσωκομματικής «ρουκέτας» εναντίον του, σχετικά με το «πόθεν έσχες» του. Και γι΄ αυτό και εκείνος σκλήρυνε τη στάση του.

Ολα δείχνουν ότι παράλληλα με τις προσπάθειές του στις ΗΠΑ να μπορέσει να παρουσιάσει «πόθεν έσχες» σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και εντός προθεσμίας, η έρευνα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε ή ακόμα και αν δεν ολοκληρώθηκε «προσέκρουσε» σε σημαντικά στοιχεία.

Και ο κ. Κασσελάκης έχει στα χέρια του στοιχεία για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα και με την ανάρτηση από τις ΗΠΑ, «έπαιξε» το πρώτο του χαρτί.

Οχι για να αποκαλύψει στην κοινή γνώμη τι γινόταν στον ΣΥΡΙΖΑ τότε, αλλά για να προειδοποιήσει και να απειλήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι αν συνεχίσει να τον υπονομεύει, τότε δεν θα διστάσει να αποκαλύψει τα στοιχεία που έχει.

Το ότι ανακοίνωσε το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής», τώρα -κάτι που είχε προαναγγελθεί- είναι κίνηση με την οποία θέλει να δείξει ότι είναι σε θέση ισχύος και όχι άμυνας. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, αυτήν που έγινε πριν φύγει για τις ΗΠΑ, όπως είχε παρουσιάσει και τα πολύ δύσκολα οικονομικά του κόμματος. Ζήτησε από όλους να του αντιπροτείνουν μέτρα για τη μείωση των δαπανών, λέγοντάς τους ότι αν δεν το κάνουν, τότε το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ιστορικής «Αυγής» θα ήταν μονόδρομος. Δεν περίμενε ωστόσο να γυρίσει για να του παρουσιάσουν προτάσεις, αν είχαν, παρά αποφάσισε χωρίς αυτές.

Το ότι έγραψε για το «μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στα κόμματα αλλά όχι στον δικό του ΣΥΡΙΖΑ», ότι αποκάλυψε πως παρέλαβε «χάος στα οικονομικά», ότι ισχυρίστηκε πως του λένε πολλοί «πάρε και εσύ» και έκανε λόγο για «άγνωστες πηγές χρηματοδότησης» ήταν το μήνυμα που ήθελε να στείλει προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα όσα ακολούθησαν, δεν ήταν ούτε αφελή ούτε αμήχανα, όπως κάποιοι σχολίασαν. Είναι μέρος του σχεδίου. Ο ναύαρχος Αποστολάκης που βγήκε και είπε ότι πιστεύει πως «όλα τα κόμματα παίρνουν μαύρα χρήματα» προκαλώντας σάλο δεν στερείται κρίσης, ενώ στελέχη όπως η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, αλλά και ο έμπειρος Πάνος Ρήγας που είπαν ότι ο κ. Κασσελάκης όταν μίλησε για «μαύρο χρήμα» δεν εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, αλλά μιλούσε γενικώς δεν είναι αφελείς. Αυτές ήταν οι φραστικές διέξοδοι για να γίνει η «γυριστή», αν το επιτελείο Κασσελάκη λάβει μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα για «ανακωχή».

Για να μπορέσει να τα «γυρίσει», υπονόησε και ο ίδιος πως όταν μιλούσε για «μαύρο χρήμα» εννοούσε τη Ν.Δ. και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η πραγματικότητα.

Αν όμως δεν λάβει μήνυμα «ανακωχής» από τον Τσίπρα, τότε ο Κασσελάκης διαμηνύει ότι θα συνεχίσει και αυτό το νόημα είχε η φράση στην ανάρτηση ότι ακόμα και αν πέσει, θα πάρει και το σύστημα του «μαύρου χρήματος» μαζί του κ.λπ.

Παρεμπιπτόντως, πολλοί απορούν που ο άτεγκτος Αλέξης Τσίπρας κατηγορείται ευθέως για «μαύρο χρήμα» επί των ημερών του και δεν έχει πει κουβέντα ως τώρα.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΤΣΙΠΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

«Σάλπισμα» μαζικής… αποχώρησης από Τσίπρα

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος να τελειώσει την «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι βάζει στην ατζέντα του συντακτικού συνεδρίου που θα γίνει το φθινόπωρο το όριο τριών βουλευτικών θητειών, το οποίο θα άφηνε εκτός Βουλής τους Αλέξη Τσίπρα, Ολγα Γεροβασίλη και Νίκο Παππά, αλλά και τους Παύλο Πολάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίνα Κασσιμάτη κ.ά.

Την ίδια στιγμή, άλλες πληροφορίες φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να «σαλπίζει» μαζική αποχώρηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται ενώπιον μίας νέας μεγάλης διάσπασης.

Στον απόηχο της ανάρτησης από τις ΗΠΑ, «ταρακουνιέται» ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παύλο, η ιστορία δεν γράφεται ούτε με τα “αν” ούτε με τα “θ”. Μπήκα μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα, όταν σειρά κορυφαίων στελεχών σε περιφέρειες και κεντρικούς δήμους έκαναν την πάπια. Αυτό έπρεπε να το σέβεσαι και όχι να το λοιδορείς» έγραψε σε ανάρτησή του Κώστας Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας ότι αν ο Τσίπρας δεν είχε δεχθεί τη συγγνώμη του Πολάκη και τον διέγραφε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε καλύτερα στις εθνικές εκλογές. «Πολλά λόγια, Κωστάκη, για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ποντάρισες στους αποστατούντες, άλλα δεν κάθισε η μπίλια. Να είσαι πιο σεμνός σε μένα που εκλέχθηκα ΠΡΩΤΟΣ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα με βάση το ποσοστό σταυρών στο σύνολο των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια!», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά απέτυχε σε όλους τους στόχους του: Ούτε τη μεγάλη ανατροπή έκανε ούτε προσέγγισε το 20% ούτε καν το ποσοστό των εθνικών εκλογών του Ιουνίου» έγραψε για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Θανάσης Καρτερός στην «Αυγή».

«Ως εδώ, Στέφανε Κασσελακη. Κάθε δήλωσή σου και μια θαλασσοταραχή. Αρκετά δικαιολογήσαμε, κατάπιαμε. Δεν σεβάστηκες την ιστορία του κόμματος και της παράταξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι “μας” και δεν υπάρχουν “μου”. Δυστυχώς μας πρόδωσες. Αντίο‼» έγραψε σε ανάρτησή του και το -κατά τις φήμες που κυκλοφορούν και δεν έχουν διαψευστεί- απολυμένο troll της Κουμουνδούρου Marka2!

«Προσωπικά, μού είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια, ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης, που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας στο Action 24. «Οσο μένουμε στην παραπολιτική και στις εσωκομματικές στοχοποιήσεις, αυτό δεν οδηγεί πουθενά την παράταξη και απογοητεύει ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό η ηγεσία…» παρατήρησε και ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης..

Σε αυτό το κλίμα, αίτημα για σύγκληση της Κ.Ο. του κόμματος κατέθεσαν γραπτά με επιστολή τους στον Σωκράτη Φάμελλο οι βουλευτές Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργος Καραμέρος και Χάρης Μαμουλάκης.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ Ν.Δ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές. Αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις, ας πάει στη Δικαιοσύνη. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που για μήνες υπερηφανευόταν για το κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματός του και αυτός είναι και ο λόγος που δεν προσήλθε ποτέ και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής», σχολίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τις αναφορές του κ. Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα» και την σε δεύτερο χρόνο επίθεσή του κατά της Ν.Δ.

«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί.
Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί.
Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί. Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να πάρει και νέα απάντηση από πηγές της Ν.Δ.: «Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε φτηνές πρακτικές και συκοφαντίες, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να εκτοξεύει λάσπες και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, τον καλούμε να αποκαλύψει “ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του”, όπως ο ίδιος δήλωσε. Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του κ. Ευάγγελος Αποστολάκης;».

Από τον EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com