Σεισμός στην Τουρκία: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην σεισμόπληκτη Αλεξανδρέττα

Η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σχεδόν ταυτόχρονα με τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) στη νοτιοανατολική Τουρκία αναζωπυρώθηκε την Τετάρτη (8/2).

by Times Newsroom

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας, στο Ισκεντερούν επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο, προκειμένου να κατασβέσουν τη φωτιά που παραμένει άγνωστο το τι την προκάλεσε εξαρχής.

Η λειτουργία του λιμανιού διακόπηκε μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς εξαιτίας των μεγάλων σεισμών που έπληξαν τη Δευτέρα την περιοχή, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες κατηύθυναν τα φορτηγά πλοία τους προς άλλα λιμάνια.

Το υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως η πυρκαγιά κατασβέσθηκε το πρωί της Τρίτης (7/2). Εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια καίγονταν μέχρι το απόγευμα στο λιμάνι και πυκνός καπνός υψωνόταν στην περιοχή. Λόγω της κατάστασης αυτής, ανεστάλησαν όλες οι λειτουργίες του λιμανιού και τα πλοία εκτρέπονταν προς άλλα λιμάνια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή