Επίσκεψη Ζελένσκι στη Βρετανία – Συνάντηση σήμερα με τον πρωθυπουργό Σούνακ

Τη Βρετανία θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη(08/02/2023) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ενώ, πληροφορίες μιλούν και για πιθανή επίσκεψη του Ζελένσκι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με την ευκαιρία της συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

by Times Newsroom

«Η επίσκεψη του προέδρου Ζελένσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί απόδειξη για το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και τον αγώνα της χώρας του και απόδειξη για την άθραυστη φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας», ανέφερε ο Σούνακ σε ανακοίνωση.

Η πρόσκληση για την Σύνοδο Κορυφής
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε «μια μελλοντική σύνοδο κορυφής» των «27», ανακοίνωσε προν λίγα 24ωρα ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Σαρλ Μισέλ «προσκάλεσε τον (Βολοντίμιρ) Ζελένσκι να μετάσχει αυτοπροσώπως σε μια μελλοντική σύνοδο κορυφής (της ΕΕ). Για λόγους ασφαλείας, δεν θα αποκαλυφθεί καμιά πληροφορία», έγραψε στο Twitter ο Μπάρεντ Λέιτς, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου ηγέτη.

Ωστόσο, ευρωπαϊκές πηγές έκαναν λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για πιθανή επίσκεψη του Ζελένσκι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με την ευκαιρία της συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

Εάν αυτή επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στις Βρυξέλλες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή