Σεισμός στην Τουρκία: Κολοσσιαία αεροπορική επιχείρηση – 617.500 πολίτες απομακρύνθηκαν από τις σεισμόπληκτες περιοχές

Περισσότεροι από 617.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν αεροπορικώς από τις επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό στη νότια Τουρκία από τότε που έπληξαν δύο ισχυρούς σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η τουρκική αρχή πολιτικής αεροπορίας.

by Times Newsroom

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3.540 πτήσεις για την απομάκρυνση των θυμάτων, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 292 πτήσεις για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες επαρχίες.

Η αρμόδια αρχή συντόνισε επίσης 690 ξένα αεροσκάφη που μετέφεραν υλικό βοήθειας στην περιοχή. Ανέφερε ότι οι Turkish Airlines, Pegasus, SunExpress, Freebird Airlines, Cortex Aviation, Corendon Airlines, Tailwind Airlines, Air Anka, Mavi Gok Airlines, MNG Airlines, ULS Airlines και ACT Airlines συμμετείχαν στις επιχειρήσεις.

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς των 7,7 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχαν επίκεντρο την Καχραμανμάρας και έπληξαν άλλες 10 επαρχίες – Χατάι, Γκαζιαντέπ, Αντιγιαμάν, Μαλάτια, Άδανα, Ντιγιαρμπακίρ, Κιλίς, Οσμανίγιε, Σανλιούρφα και Ελαζίγ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com