Σεισμός στον Κορινθιακό: Κοντά στο Ξυλόκαστρο το επίκεντρο -Τί δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σεισμός καταγράφηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Κορινθιακό Κόλπο, στα ανοιχτά του Ξυλοκάστρου.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλοκάστρου.

Να σημειωθεί πως το πρωί υπήρξε ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά του Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,5 Ρίχτερ ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5. Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε 17 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου.

Να υπογραμμισθεί πως πάνω από δεκαπέντε σεισμούς έχει καταγράψει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, με μέχρι τώρα, αποκορύφωμα, τα 3,9 Ρίχτερ.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Πρόκειται για σμήνος σεισμών

«Πράγματι βλέπουμε μια έξαρση στην εν λόγω περιοχή του Ξυλόκαστρου από τον Σεπτέμβριο. Το μεγαλύτερο μέγεθος που έχει καταγραφεί είναι της τάξεως των 3,8 Ρίχτερ και σήμερα το 3,9. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, επαναλαμβάνω πάντα με όσα έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, μάλλον πρόκειται για ένα σμήνος σεισμών. Αυτό σημαίνει μια σεισμική ακολουθία σε συγκεκριμένη περιοχή με συγκεκριμένο μέγεθος Ρίχτερ, όπως βλέπουμε μέχρι τώρα. Επαναλαμβάνω, πως η εκτίμηση είναι πάντα με βάση τα τωρινά δεδομένα», σχολίασε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com