Σεούλ: Προειδοποιεί Β. Κορέα και Ρωσία να μην παραβιάσουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα (14/9) ότι η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία θα πληρώσουν τίμημα, αν παραβιάσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το δε «τίμημα» είναι να κάνουν συναλλαγές με όπλα.

by Times Newsroom

Επίσης, η Σεούλ σημείωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις συνομιλίες των δύο χωρών για στρατιωτική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Η Νότια Κορέα καλεί την Πιονγκγιάνγκ και τη Μόσχα να μην κάνουν συναλλαγές με όπλα και θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, προσθέτει το συμβούλιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για οποιεσδήποτε ενέργειες από τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία, που απειλούν την ασφάλειά μας (και γίνονται) σε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας (του ΟΗΕ), θα υπάρξει τίμημα», τονίζει.

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε έπειτα από συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Νότιας Κορέας, η οποία έγινε για να συζητηθεί η συνάντηση κορυφής του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη συνεδρίαση του νοτιοκορεατικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας μετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών, όπως και ο υπουργός Ενοποίησης, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα ο υπουργός Ενοποίησης Κιμ Γιουνγκ-χο είχε επίσης εκφράσει ανησυχία για την στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com