Σκληρή απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν: Η Χαμάς είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αποδοκίμασε κατηγορηματικά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς «απελευθερωτές που προστατεύουν τη γη τους».

by Times Newsroom

«Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και οι προκλητικές δηλώσεις του δεν θα αλλάξουν τίποτα από τη φρίκη που είδε ολόκληρος ο κόσμος, ούτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ του το ισραηλινό υπουργείο.

«Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Λιόρ Χάιατ. «Η Χαμάς είναι μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος, που βάρβαρα και σκόπιμα δολοφονεί μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο το λαό της ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε στην ανάρτησή του.

Προκαλεί ο Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε την οργάνωση Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».           

Αντιδρώντας ως τρομοκρατική οργάνωση. Ισραήλ, μπορεί η Δύση να σου χρωστάει πολλά, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα. Ισραήλ, δεν μπορείς να πας πουθενά με αυτή τη νοοτροπία».

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν εγκρίναμε τις φρικαλεότητες που διαπράττει το Ισραήλ και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί σαν οργάνωση, αντί για κράτος».

Μήνυμα «εκφοβισμού» στο Ισραήλ με σπαθί μέσα από την Αγία Σοφία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Αλί Ερμπάς, πρόεδρος της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας πριν από λίγες ημέρες ανέβηκε στον άμβωνα της Αγιάς Σοφιάς και μίλησε για τη Γαζα κρατώντας στα χέρια του ένα σπαθί.
Τα τουρκικά ΜΜΕ αποκρυπτογράφησαν την κίνηση του Αλί Ερμπάς και είπαν ότι πρόκειται για «σύμβολο εκφοβισμού του εχθρού και εμπιστοσύνης σε φίλους», άρα μήνυμα σε Ισραήλ και σαφέστατης στήριξης της Χαμάς, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Αλί Ερμπάς, πρόεδρος της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας είπε στην Αγιά Σοφιά με το σπαθί ανά χείρας ότι στη Γάζα: «σφάζονται μωρά, παιδιά, γυναίκες».

«Mια από τις χειρότερες βίαιες διώξεις της ανθρωπότητας σήμερα συμβαίνει στην Παλαιστίνη, στη Γάζα. Δίχως καμία διάκριση σφάζονται μωρά, παιδιά, γυναίκες. Γίνονται χτυπήματα με βόμβες σε σπίτια, νοσοκομεία, τζαμιά», τόνισε ο πρόεδρος της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς μέσα από την Αγιά Σοφιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com