Σορίν Οπρέσκου: Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου

Εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης

by Times Newsroom

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στον πρώην δήμαρχο Βουκουρεστίου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο Σορίν Οπρέσκου συνελήφθη στην Αθήνα καθώς τον βαραίνουν κατηγορίες για δωροδοκία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατάχρηση εξουσίας.

Το Εφετείο του Βουκουρεστίου, την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε την καταδική του σε φυλάκιση 10 ετών και οκτώ μηνών. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του ώστε να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης, δεν τον βρήκαν εκεί. Σύμφωνα με το digi24.ro, ο Σορίν Οπρέσκου φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα του δυο εβδομάδες πριν καταδικαστεί.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο Σορίν Οπρέσκου κατηγορήθηκε πως έλαβε το ποσό των 25.000 ευρώ από τον πρώην διευθυντή της Διοίκησης Κοιμητηρίων του Βουκουρεστίου.

Στις έρευνες που έγιναν τότε στο σπίτι του, εκτός από τις 25.000 ευρώ, εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά, τα οποία ο πρώην δήμαρχος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ενώπιον των ανακριτών.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με την σύλληψη του Σορίν Οπρέσκου και σύμφωνα με την οποία: «Συνελήφθη σήμερα 17-5-2022 το απόγευμα στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 71χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών. Ο ανωτέρω κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρημάτων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή