Σουηδία: Οργή Ερντογάν για το κάψιμο του Κορανίου – «Θα δώσουμε ένα μάθημα στους αλαζόνες Δυτικούς»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα (29/6) την Σουηδία επειδή επέτρεψε να πραγματοποιηθεί μια διαδήλωση κατά την οποία κάηκε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

by Times Newsroom

«Θα διδάξουμε στους αλαζόνες Δυτικούς ότι η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης», είπε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικό διάγγελμα, προσθέτοντας ότι καταδικάζει το περιστατικό «με τον πιο έντονο τρόπο».

Η αστυνομία της Σουηδίας έδωσε  χθες άδεια (28/6) για τη διεξαγωγή μικρής συγκέντρωσης μπροστά από το μεγαλύτερο τέμενος της Στοκχόλμης, στη διάρκεια της οποίας ο διοργανωτής της έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου, κατά την πρώτη ημέρα της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής Άιντ αλ Άντχα.

«Η αστυνομία έδωσε άδεια για τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης», καθώς εκτίμησε ότι «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια» εξαιτίας του γεγονός της καύσης του Κορανίου «δεν είναι τέτοιας φύσης που να δικαιολογούν την απαγόρευσή της», ανέφερε στην απόφασή της.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 13:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας) μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος της Στοκχόλμης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com