Παρίσι: 40.000 αστυνομικοί στους δρόμους – Φόβοι για μεγαλύτερα επεισόδια

40.000 αστυνομικοί θα βρεθούν στους δρόμους της Ναντέρ και άλλων περιοχών της Γαλλίας εξαιτίας φόβων για μεγαλύτερα και σοβαρότερα επεισόδια, την ώρα που στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 17χρονο Ναέλ Μ. έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

by Times Newsroom

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, έκανε σήμερα (29/6) κάποιες σύντομες δηλώσεις σε δημοσιογράφους, όπου είπε ότι 40.000 αξιωματικοί θα κινητοποιηθούν σε όλη τη Γαλλία απόψε.

Χθες, αναπτύχθηκαν μόνο 9.000. Ωστόσο, δεν πρόκειται να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα έναν 17χρονο στην περιοχή της Ναντέρ κοντά στο Παρίσι προσήχθη ενώπιον δικαστή, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σύμφωνα με την αρμόδια εισαγγελία.

«Δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την χρήση όπλου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Με τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι να έχουν συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε σήμερα (29/6) το πρωί συνεδρίαση του «διυπουργικού πυρήνα κρίσεων», προκειμένου να εκπονηθεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης των εντάσεων, που ξέσπασαν εξαιτίας της δολοφονίας του 17χρονου από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας.

Πάνω από 150 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη (28/6) προς Πέμπτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε λόγο για «επαχθή βία ενάντια στα σύμβολα της Δημοκρατίας».

«Δημαρχεία, σχολεία και αστυνομικά τμήματα πυρπολήθηκαν ή δέχθηκαν επίθεση», έγραψε ο Νταρμανέν στον λογαριασμό του στο Twitter. «Ντροπή σε αυτούς που δεν απηύθυναν έκκληση για ηρεμία», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, μέσω ανάρτησής του στο Twitter ευχαρίστησε «την αστυνομία, τους χωροφύλακες, και τους πυροσβέστες» που κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των περιστατικών, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η βία κατά αστυνομικών τμημάτων, σχολείων, δημαρχείων και κατά της Δημοκρατίας είναι αδικαιολόγητη».

Αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος που αστυνομικός στη Γαλλία σκοτώνει πολίτη στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου, αριθμός μειωμένος σε σχέση με το ρεκόρ των 13 αντίστοιχων περιστατικών πέρυσι, δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.

Το 2021 καταγράφηκαν τρία τέτοια περιστατικά και άλλα δύο το 2020, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο οποίος δείχνει ότι η πλειονότητα των θυμάτων από το 2017 και μετά είναι είτε μαύροι είτε αραβικής καταγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com