STELLAGE presents: Callahan & Witscher / Drygianakis / Helmet

by Times Newsroom

Το δισκοπωλείο Stellage διοργανώνει στο ΚΕΤ ένα live με τους Callahan & Witscher (USA), Κωστή Δρυγιανάκη (GR) και Yorgas Helmet (GR).

Οι Αμερικανοί μουσικοί Jeff Witscher και Jack Callahan είναι γνωστοί για το εκτεταμένο έργο τους με διάφορα ψευδώνυμα και τη βαθιά ατομική τους ιστορία στους κύκλους του θορύβου, της μουσικής υπολογιστών και της νέας μουσικής. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του label FLEA, δημιούργησαν πρόσφατα μια σειρά από γοητευτικές και προνοητικές συνθέσεις, όπως το “The Past, Present And Future Of Experimental Music” (Uncut GRM), “Stockhausen Syndrome” και “ISSUES (What Happens on Earth Stays on Earth)”, καθώς και έργα βίντεο και curatorial projects. Η συνεργατική τους δουλειά πειραματίζεται συχνά με διαφανή συστήματα σύνθεσης, τα όρια της τρέχουσας μουσικής τεχνολογίας, τη ραδιοφωνική τέχνη, συναντήσεις των Α.Α., συνεδρίες ομαδικής θεραπείας, πειράματα γενεσιουργού ποίησης formatlist και fluxus, και σχήματα ερωτήσεων και απαντήσεων. Διερευνούν τον σκοπό και το νόημα της πειραματικής μουσικής και αναδεικνύουν τις εντάσεις που είναι συνυφασμένες με την επικοινωνία των ιδεών – εξερευνώντας τι μπορεί να είναι η μουσική σε έναν κόσμο όπου σχεδόν τα πάντα περιορίζονται σε σήματα και πληροφορίες.

www.youtube.com/watch?v=RXyjdPQSiAk&ab_channel=ChristopherMiller

Ο Κωστής Δρυγιανάκης γεννήθηκε στον Βόλο το 1965. Σπούδασε Φυσική και Κοινωνική Ανθρωπολογία, ασχολήθηκε με τη μουσική, αγαπά τα σκυλιά, συλλέγει κεραμικά, μαγειρεύει μακαρονάδες. Από το 1987, είναι δραστήριος ως συνθέτης και ως παραγωγός δίσκων. Η μουσική του, όπως έλεγε και ένα παλαιότερο δελτίο τύπου, «συναρμολογημένη συνήθως με τη βοήθεια μέσων ηχογράφησης, ανήκει στον ευρύτερο χώρο της ηλεκτροακουστικής μουσικής αποφεύγοντας τους δογματικούς περιορισμούς. Ακολουθώντας συνήθως ανορθόδοξες σχέσεις σύνθεσης, ηχογράφησης και ανασύνθεσης, αξιοποιεί και τιθασεύει την τυχαιότητα και τον αυτοσχεδιασμό, καταφέρνοντας να ισορροπεί μεταξύ ατμοσφαιρικότητας και έκπληξης, να παραπέμπει χωρίς να ταυτίζεται και να αναζητάει χωρίς να λησμονεί στιγμή τον συναισθηματικό της τόπο».

www.costisdrygianakis.bandcamp.com

Ο Γεώργιος Καραμανωλάκης (aka Yorgas Helmet) είναι πειραματικός καλλιτέχνης και συνθέτης / αυτοσχεδιαστής. Ζει στην Αθήνα. Το πρότζεκτ Yorgas Helmet ξεκίνησε το 1997 ως μια σόλο black metal απόπειρα με παραμορφωμένα κιθαριστικά riffs και επεξεργασμένα φωνητικά. Θόρυβος βασισμένος σε μια χίμαιρα διασταύρωσης ψηφιακού και αναλογικού εξοπλισμού, έντονα παραμορφωμένα φωνητικά και ηλεκτροακουστικές τεχνικές που προέρχονται από τη musique concrète. Το project επικεντρώνεται στην αίσθηση του μύθου, στην ανακατασκευή, στον ρετροφουτουρισμό και στον αιώνιο χειμώνα που μας περιβάλλει. Είναι επικεφαλής του αθηναϊκού post-apocalyptic synth-punk συγκροτήματος ΟΔΟΣ 55 και μέλος της underground ομάδας αστικής παρέμβασης Omio. Από το 2017 μέχρι το 2022, επιμελείται το πρόγραμμα “Athens Inner City Broadcast” στον πειραματικό ραδιοφωνικό σταθμό Resonance 104.4FM (Λονδίνο). Έχει συνεργαστεί και συνθέσει άλμπουμ με ένα ευρύ φάσμα πειραματικών καλλιτεχνών (τον Ιάπωνα θρύλο του θορύβου Hiroshi Hasegawa ή τον Jean-Marc Foussat, δάσκαλο της musique concrète (βλ. μεταξύ άλλων το LP “Substunce Sans Scrupule”). Η τελευταία του δουλειά, ‘Anthromorph’, είναι ένα self released άλμπουμ που εστιάζει στην έννοια της μεταμόρφωσης και της cyberpunk αισθητικής.

www.georgiokaramanolakis.bandcamp.com


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com