Στη Ρωσία ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ 20-22 Μαρτίου

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου έπειτα από πρόσκληση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο και το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

by Times Newsroom

Η επίσκεψη ανακοινώνεται ενώ η Κίνα έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει για την ειρήνευση στην Ουκρανία, μια προσπάθεια που αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις στη Δύση, δεδομένης της διπλωματικής υποστήριξης του Πεκίνου προς τη Ρωσία

«Στη διάρκεια των συνομιλιών, θα συζητηθούν τοπικά ζητήματα και την περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων συνολικής σύμπραξης και στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Θα υπογραφεί αριθμός σημαντικών διμερών εγγράφων», προστέθηκε από την ίδια πηγή.

Από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε χωρίς άλλη διευκρίνιση πως «έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου».

Η Κίνα και η Ρωσία συνήψαν μια σύμπραξη «χωρίς όρια» το Φεβρουάριο του 2022, όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε το Πεκίνο για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, εβδομάδες πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Οι δύο πλευρές έχουν έκτοτε συνεχίσει να υπογραμμίζουν την ισχύ των δεσμών τους. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έχει αυξηθεί μετά την εισβολή και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού πετρελαίου, που αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τη Μόσχα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή