Στην Αργεντινή οι πρώτες εκλογές της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Sergio Massa, και ο βουλευτής Javier Milei έβαλαν τέλος στις εκστρατείες τους αυτή την Πέμπτη εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή, την ερχόμενη Κυριακή, μιας αδιάλειπτης εκλογής των οποίων το αποτέλεσμα έχει τη χώρα της Νότιας Αμερικής σε αγωνία.

by Times Newsroom

Ο Μιλέι, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος La Libertad Avanza, επέλεξε την κεντρική επαρχία της Κόρδοβα, τη δεύτερη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, για να κλείσει την εκστρατεία του με μια μαζική εκδήλωση, με τόνο ευφορίας και θριαμβευτικό αέρα.

«Είναι σημαντικό αυτή την Κυριακή να σταθούμε όρθιοι, να γυρίσουμε την ιστορία και να ξεκινήσουμε το μονοπάτι της αργεντίνικης ανοικοδόμησης», είπε ο Μιλέι, ο οποίος για να ολοκληρώσει την πράξη του διαβεβαίωσε: «Οι ψήφοι είναι εκεί και θα τους νικήσουμε. Ζήτω η ελευθερία, ανάθεμα!

Οι πρώτες εκλογές της τεχνητής νοημοσύνης

Η προεκλογική εκστρατεία στην Αργεντινή έχει μετατραπεί σε πεδίο δοκιμών για την τεχνητή νοημοσύνη (Α.Ι.), με τους δύο υποψηφίους και τους υποστηρικτές τους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και να «επεξεργάζονται» υπάρχουσες εικόνες και βίντεο και να δημιουργούν άλλες από το μηδέν. Η A.I. έχει κάνει τους υποψηφίους να λένε πράγματα που δεν έχουν πει και να πρωταγωνιστούν σε διάσημες ταινίες προκαλώντας έντονες συζητήσεις σχετικά με το αν τα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν είναι όντως αληθινά.

Δεύτερος γύρος εκλογών στην Αργεντινή

Ο Μάσα, από την πλευρά του, επέλεξε ποικίλες συναντήσεις αυτή την Πέμπτη, σε κλειστά περιβάλλοντα και με καλά καθορισμένο κοινό: παρουσίασε την πρότασή του σε μια συνάντηση που διοργάνωσαν οι κύριες επιχειρηματικές οντότητες της χώρας και συναντήθηκε με μαθητές από δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Μπουένος Άιρες.

«Να είστε βέβαιοι ότι, εάν έχω την ευθύνη της διακυβέρνησης της Αργεντινής, θα αφήσω την ψυχή μου και όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε αυτή τη χώρα που σήμερα είναι ουτοπία αλλά μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα», διαβεβαίωσε η Massa τους μαθητές.

Μετά τον πρώτο γύρο στις 22 Οκτωβρίου, στον οποίο η Massa εξέπληξε με την πρώτη θέση (36,78%) και ο Milei – ο μεγάλος νικητής των προκριματικών του Αυγούστου – υποβιβάστηκε στη δεύτερη θέση (29,99%), η καμπάνια προσθέτει πολιτική ένταση.

Η απόφαση του πρώην προέδρου Mauricio Macri (2015-2019) και της Patricia Bullrich, τρίτης στις εκλογές του Οκτωβρίου και παρούσα στην τελετή λήξης του Milei αυτή την Πέμπτη, να δώσουν την υποστήριξή τους στον ελευθεριακό συνασπισμό του κεντροδεξιού Μαζί για το Αλλαγή, όπου αρκετοί ηγέτες δήλωσαν ουδέτεροι και άλλοι, χωρίς να δώσουν ρητή υποστήριξη στον Μάσα, αρνήθηκαν να στηρίξουν την ακροδεξιά.

Η συμμαχία Macri-Milei δίχασε επίσης τη La Libertad Avanza, μερικά από τα μέλη της οποίας αρνούνται να συμμαχήσουν με τον πρώην πρόεδρο, μέλος της «πολιτικής κάστας» που έχουν επικρίνει τόσο πολύ.

Ο Μάσα, εν τω μεταξύ, υποσχέθηκε να σχηματίσει μια κυβέρνηση ενότητας και να ενσωματώσει αντιπάλους και κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη ορισμένων αντιφρονούντων περονιστών στην πορεία.

Εν τω μεταξύ, πίσω από τις κλειστές πόρτες του κυβερνώντος μετώπου Unión por la Patria, τόσο ο πρόεδρος της Αργεντινής, Alberto Fernández, όσο και η αντιπρόεδρος, Cristina Fernández, παρέμειναν στο περιθώριο της εκστρατείας, δίνοντας όλη τη σημασία στον ηγέτη του Μετώπου Renovador η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη εντός του κυβερνώντος συνασπισμού.

Η εκστρατεία επικεντρώθηκε στην οικονομία, της οποίας οι οξυμένες ανισορροπίες οδηγούν σε μια επικείμενη οξεία κρίση, ένα σενάριο για το οποίο η Μάσα και ο Μιλέι προτείνουν εντελώς διαφορετικές λύσεις, θέτοντας σοβαρά διλήμματα στα 35,8 εκατομμύρια Αργεντινούς που θα προσέλθουν στις κάλπες αυτή την Κυριακή.

Ωστόσο, η ασφάλεια, ο ρόλος του κράτους και τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν επίσης θέματα στο τραπέζι, ζητήματα που διαπέρασαν ακόμη και την υποχρεωτική συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, στην οποία ο Μάσα ήταν ξεκάθαρος νικητής λόγω της οξυδέρκειας του στη διαχείριση των ανταλλαγών.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι άγνωστο. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και από τις εννέα έρευνες που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, οι πέντε δίνουν πλεονέκτημα στον Milei και τέσσερις στη Massa, αλλά με διαφορές μεταξύ των δύο που στις περισσότερες περιπτώσεις εμπίπτουν στο περιθώριο λάθους οποιασδήποτε έρευνας.

Σήμερα θα ξεκινήσει η περίοδος προβληματισμού. Τα χαρτιά ρίχνονται και όποιος κερδίσει την επόμενη Κυριακή με απλή πλειοψηφία θα οδηγήσει την Αργεντινή από τις 10 Δεκεμβρίου και για μια περίοδο τεσσάρων ετών, με μεγάλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις να τον περιμένουν μόλις περάσει το κατώφλι της Casa Rosada.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com