Στην τελική φάση η καθιέρωση της 15ης Σεπτεμβρίου ως Επίσημης Αργίας στο Δήμο Ευρώτα

«Ο πάπυρος είναι έτοιμος για υπογραφή από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς»

by Times Newsroom

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών για το αίτημα της ανακήρυξης του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος σε Μαρτυρικό χωριό, ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός ανακίνησε ένα ακόμα θέμα, που εδώ και χρόνια έχει θέσει ο Δήμος Ευρώτα: την καθιέρωση της 15ης Σεπτεμβρίου, ημέρας του Ολοκαυτώματος στο Παλαιομονάστηρο στο Βρονταμά ως επίσημης αργίας στο Δήμο.

Όπως ενημερώνει με Δελτίο Τύπου, ο κ. Κρητικός «έχοντας υπόψη τους στο υπουργείο, την ομόθυμη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα, ήδη κινούν τη διαδικασία για την κατάρτιση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, με γρήγορα βήματα ώστε αυτό να ολοκληρωθεί άμεσα, βασιζόμενοι στη νομοθεσία και διαδικασία που ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, ο πάπυρος είναι έτοιμος για υπογραφή από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, τον κ. Βορίδη και τον κ. Σταϊκούρα. Ακολούθως μαζί με κάποια άλλα έγγραφα, τα οποία θα ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα σταλεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Να θυμίσουμε πως ο σπηλαιώδης ναός αποτέλεσε καταφύγιο για τους μαρτυρικούς  Βρονταμίτες, οι οποίοι κρύβονταν εκεί για πολλές μέρες, όταν στις 15 Σεπτεμβρίου του 1825, σ’ αυτήν την εκκλησία, τα στρατεύματα του Ιμπραήμ Πασά τους έκαψαν ζωντανούς.

Πηγή: www.apela.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή