«Στο βομβαρδισμένο νοσοκομείο της Γάζας σκοτώθηκαν 10 με 50 άτομα, όχι 500» – Τι λέει ευρωπαίος αξιωματικός μυστικής υπηρεσίας

Θεωρεί ότι δεν ευθύνεται το Ισραήλ για το χτύπημα

by Times Newsroom

Ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι περίπου 10 με 50 άτομα έχουν σκοτωθεί από τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας και όχι τουλάχιστον 500 άτομα, όπως ανέφεραν πολλές εκτιμήσεις.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας μίλησαν ανώνυμα στο AFP και δήλωσαν πως «δεν υπήρξαν 200 ή ακόμη και 500 θάνατοι, πιθανότατα μεταξύ 10 και 50», σημειώνοντας ότι πιθανώς το νοσοκομείο είχε εκκενωθεί νωρίτερα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Lior Haiat, ανέφερε πως οι ισραηλινές και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρότειναν ότι ο αριθμός των θυμάτων ήταν μικρότερος από 100, ανεβάζοντας τον αριθμό μόνο σε «αρκετές δεκάδες», σύμφωνα με την Daily Mail.

                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                                   

Τραυματίες μετά την επίθεση στο νοσοκομείο      

Σημειώνεται, ότι το Ισραήλ είχε στείλει τελεσίγραφο στο προσωπικό του νοσοκομείου να εκκενώσει το κτίριο, καθώς πραγματοποιούνταν βομβαρδισμοί στην περιοχή. Πληροφορίες και μαρτηρίες αναφέρουν ότι τη στιγμή του βομβαρδισμού υπήρχε πλήθος κόσμου στο νοσοκομείο, το οποίο είναι γνωστό σε όλη τη Γάζα για τη βοήθεια που προσφέρει σε θύματα του πολέμου.

Επίσης, επικρατεί μυστήριο για τον λόγο που χτυπήθηκε, με ορισμένους να θεωρούν ότι ευθύνεται το Ισραήλ, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι ρουκέτα της Χαμάς ξέφυγε από το στόχο της και έπεσε στο κτίριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com