«Στόλισαν» πουρνάρια και άλλα… περιμένοντας

79 ΧΡΟΝΙΑ μετά την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την απόφαση της Ελληνικής Βουλής να αποδώσει τιμή, μέσω της απόδοσης ενός οικοπέδου στους πολεμιστές, ακόμα περιμένουν …

«Στόλισαν» Χριστουγεννιάτικα πουρνάρια και άλλα φυτά, στις 17/12/2023, στο Αγροτεμάχιο 49 Α, του Πανοράματος Θεσσαλονίκης τα μέλη των Οικοδομικών Συνεταιρισμών ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ & ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ, των μελών του Ν751/1948.

79 ΧΡΟΝΙΑ μετά την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την απόφαση της Ελληνικής Βουλής να αποδώσει τιμή, μέσω της απόδοσης ενός οικοπέδου στους πολεμιστές, ακόμα περιμένουν

Στην ξενάγηση και το «στόλισμα» που έγινε στο χερσολίβαδο (όπως αναφέρεται στην Απόφαση Ε/47820/14-12-1957 και όπως είναι εγγεγραμμένο στο σημερινό Εθνικό Κτηματολόγιο, ως «δεξιά τω ανερχομένω στην οδό Σέδες-Πανοράματος, για την στεγαστική αποκατάσταση»), οι απόγονοι των τότε πολεμιστών εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ταλαιπωρία που συνεχίζεται για 75 χρόνια και υπέστησαν οι πολεμιστές-γονείς τους και τώρα συνεχίζουν οι σημερινοί δικαιούχοι.

Η έκταση όλη είναι 1037 στρέμματα και από την αυτοψία και φωτοερμηνεία προκύπτει αβίαστα ότι μέσα σε αυτήν την έκταση μπορούν να εντοπισθούν τουλάχιστον 400 στρέμματα για πολεοδόμηση, μέσα στα οποία μπορούν να αποκατασταθούν οι εναπομείναντες κληρονόμοι των 248 πολεμιστών.

Η κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (6974635367, πρόεδρος του ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ) και ο κ Νικόλαος Μπαλτατζής (6955330500, πρόεδρος του ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ) συνεχάρησαν τα μέλη της Ομάδας δράσης για το Χριστουγεννιάτικο «στόλισμα» που ήταν οι: κα Αγνή Πατσίκα, Μιχάλης Καμπούρης & Φώτης Τοπούζης.

Η κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (6974635367, πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ, πρώην πολεμιστών Ν751/1948) εκφράζει την άποψη ότι μοιάζει σαν η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση (Δημόσιοι Υπάλληλοι & Εκτελεστική Εξουσία) να μην μπορεί να εφαρμόσει τις εντολές της Βουλευτικής Εξουσίας (Ν751), ή ίσως να είναι η αναποτελεσματικότητα του Ελληνικού συστήματος διοίκησης, ή ίσως η ανικανότητα ή ίσως υποκρυπτόμενες επιθυμίες, αντίθετες με την επίσημη απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να αποδώσει τιμή σε όσους πολέμησαν για την πατρίδα.

Για μια ακόμα φορά (συνεχή!… επί 75 χρόνια) οι «κονδυλοφόροι» των καρεκλοκένταυρων, των κλιματιζόμενων γραφείων, «σκοτώνουν» τους πραγματικούς υπερασπιστές της πατρίδος. Οι 248 παλαιοί πολεμιστές του Ν751/1948 πέθαναν περιμένοντας την απόδοση των οικοπέδων. Οι δικαιούχοι κληρονόμοι είναι αγανακτισμένοι από την μέχρι σήμερα συμπεριφορά της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ Νικόλαος Μπαλτατζής (6955330500, πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, πρώην πολεμιστών Ν751/1948) επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτη η επιλεκτική ανεξήγητη διάκριση εις βάρος των μελών των οικοδομικών Συνεταιρισμών «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» και «ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», διότι με την απόφαση Ε34242/30-9-1955/Υπ. Πρόνοιας προετοιμάστηκαν σε 1475 στρέμματα περίπου 500 οικόπεδα για όλους τους πολεμιστές του Ν751/1948, αλλά αποδόθηκαν μόνο σε 220 πολεμιστές τα προβλεπόμενα οικόπεδα άμεσα, που αποτελούν σήμερα τον γνωστό «συνοικισμό 751» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, αριστερά στον δρόμο από Θέρμη για Πανόραμα.

   Η ταλαιπωρία μοιάζει να οργανώθηκε (?) επιλεκτικά εις βάρος των εναπομεινάντων 248 πολεμιστών και των οικογενειών τους, διότι αφού τους υφάρπαξαν τα οικόπεδα τους έδωσαν με την Ε47820/14-12-1957/Υπ. Γεωργίας, άλλα 1000 περίπου στρέμματα, δεξιά στον δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα, στο ίδιο αγροτεμάχιο. Αυτή η απόφαση «ναρκοθετήθηκε», εσκεμμένα (?), με ανεφάρμοστες διαδικασίες και με συνεχώς νεότερες προϋποθέσεις, που ισοδυναμούν με άρνηση της Δημόσιας Διοίκησης να αποδώσει τα οικόπεδα στους δικαιούχους. «Δεν αιτούμεθα την απόδοση των οικοπέδων για την οικιστική αποκατάσταση, ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ τα αποφασισθέντα οικόπεδα».

Σε αυτά τα περίπου 1037 στρέμματα που δεν αποδόθηκαν ακόμη, οι δικαιούχοι οργάνωσαν ξενάγηση στις 14/5/2023 «75 χρόνια μετά την απόφαση της Πολιτείας να τιμήσει τους πολεμιστές της».

Σε αυτά τα 1037 περίπου στρέμματα η Ομάδα Δράσης των δικαιούχων οργάνωσαν στις 17/12/2023 «Στόλισμα χριστουγεννιάτικων δένδρων σε πουρνάρια και άλλα φυτά» όπως γίνεται σε κάθε συνοικισμό Ελλήνων, αυτές τις ημέρες.

 Οι εναπομείναντες δικαιούχοι περιμένουν ακόμα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας να αναγνωρισθεί ότι αυτό το αγροτεμάχιο είναι για οικιστική αποκατάσταση των παλιών πολεμιστών, όπως προβλέπει η πράξη-απόφαση της διοίκησης Ε47820/14-12-1957.

Οι εναπομείναντες δικαιούχοι θέλουν από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας (διάδοχο του Εργασίας & Προνοίας) να απεμπλακεί η ταλαιπωρία των δικαιούχων από το ιδιοκτησιακό καθεστώς με άμεση απόδοση των 1037 στρεμμάτων στους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ & ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.

Οι εναπομείναντες δικαιούχοι ζητούν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει την Δημόσια Διοίκηση για την άμεση απόδοση των οικοπέδων, έστω και με καθυστέρηση δεκαετιών.

Οι εναπομείναντες δικαιούχοι παρακαλούν για την προσοχή της Κυρίας Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να γίνει άμεση απόδοση στους δικαιούχους του χώρου των οικοπέδων που είναι ήδη εγγεγραμμένο στο Κτηματολόγιο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, δεξιά στην άνοδο από Θέρμη προς Πανόραμα. Περιμένουν 75 χρόνια … πρέπει να αποδοθούν άμεσα …

Ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από 9 χρόνια προσπάθειας (που όλα αυτά τα χρόνια πληρώνανε οι δικαιούχοι για να διατηρούν γραφεία, συνεταιρισμό, λογιστές, γραμματειακή & νομική υποστήριξη κλπ) εξέδωσε την 1525/2020 Απόφαση όπου «ακυρώνει την σιωπηρή άρνηση της Διοίκησης ….».

Οι πατριώτες πολεμιστές της δεκαετίας του 40’ αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τις πολυδαίδαλες διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης. Πέθαναν περιμένοντας …

Οι σημερινοί δικαιούχοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για να υπερκερασθεί η αδράνεια ή η αναποτελεσματικότητα ή η ανικανότητα ή η «εκ του πονηρού» σιωπηρή άρνηση ή κάτι άλλο, για να αποδοθούν τα οικόπεδα στους δικαιούχους.

Η κα Ε. Μιχαηλίδουκαι ο κ Ν. Μπαλτατζήςμε την ευκαιρία του «στολισμού» της 17/12/2023, ευχήθηκαν ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους και προσκάλεσαν όλους τους δικαιούχους και τους εκλεγμένους πολιτικούς στην ανταλλαγή ευχών για το 2024, την Κυριακή, στις 14 Ιαν 2023, στις 11.00, στην αίθουσα της «Παν. Σουμελά», Μητροπόλεως 15, Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα ότι επιτέλους θα ξεκινήσει η διαδικασία και θα αποδοθούν τα οικόπεδα στους δικαιούχους, διότι πολύ απλά τα δικαιούνται, δεν τα αιτούνται …

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

                    

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com