Συμβουλές μετακόμισης για να μειώσετε το άγχος

by Times Newsroom

Η μετακόμιση είναι αγχωτική. Είναι γεγονός της ζωής και ισχύει ιδιαίτερα όταν μετακομίζετε στο πρώτο σας σπίτι. Ενώ υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στη μετακόμιση, υπάρχουν επίσης πολλά θετικά. Ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε στη διαδικασία, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη μετακόμιση πιο εύκολη τόσο για εσάς όσο και για την οικογένειά σας.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τη διαδικασία για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.

Εάν σχεδιάζετε να μετακομίσετε, είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο. Ενώ η μετακόμιση από μόνος σας είναι δυνατή και μπορεί να γίνει φτηνά, είναι επίσης πολύ χρονοβόρα και σωματικά απαιτητική. Αν έχετε παιδιά ή άλλες υποχρεώσεις που σας εμποδίζουν να περνάτε ώρες ολόκληρες πακετάροντας και κουβαλώντας κουτιά, η πρόσληψη μεταφορέων μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Είναι λογικό όταν ψάχνετε για μετακομίσεις Αθήνα, να προσπαθείτε να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση.

Αν είναι δυνατόν, προσλάβετε επαγγελματίες για κάθε πτυχή της μετακόμισής σας – ακόμη και αν δεν συμμετέχουν στην ίδια την πραγματική διαδικασία μετακόμισης:

  • Προσλάβετε έναν μεταφορέα (και συσκευαστές) πριν φτάσει η μέρα, ώστε όλα να είναι ήδη φορτωμένα όταν έρθει η ώρα να φύγουν από το σημερινό τους σπίτι
  • Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν οργανωτή που μπορεί να σας βοηθήσει με την εκ των προτέρων ταξινόμηση των αντικειμένων και την οργάνωσή τους σε κατηγορίες πριν αυτά μπουν στην αποθήκη ή στα ράφια του νέου τους σπιτιού
  • Συγκεντρώστε μερικούς φίλους που είναι διαθέσιμοι την ημέρα της μετακόμισης.

Η μετακόμιση μπορεί να είναι μια εύκολη και εύκολη διαδικασία για να διευκολύνετε τη ζωή σας: Είναι σημαντικό να πακετάρετε μερικές ημέρες πριν από την ημέρα της μετακόμισης, ώστε να μην είστε συγκλονισμένοι όταν έρθει η ώρα της μετακόμισης.

Συσκευασία:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να πακετάρετε. Μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνει πιο αγχωτικό και δύσκολο. Δοκιμάστε να πακετάρετε λίγες ημέρες πριν από την ημέρα της μετακόμισης, ώστε όταν έρθει η ημέρα της μετακόμισης, όλα τα υπάρχοντά σας να είναι έτοιμα σε κουτιά ή σακούλες και να χρειάζεται μόνο να φορτωθούν στο φορτηγό.
  • Μην συσκευάζετε τα πάντα μαζί σε έναν μεγάλο σωρό- χωρίστε τα αντικείμενα σε κατηγορίες (όπως ρούχα ή κουζινικά). Αυτό θα διευκολύνει το ξεπακετάρισμα αργότερα!
  • Μην πακετάρετε τίποτα που δεν χρειάζεται άμεση χρήση – για παράδειγμα, αν δεν υπάρχει ακόμα χώρος για το κρεβάτι σας στο νέο σας σπίτι, επειδή δεν χωράει από τις πόρτες ή τις σκάλες χωρίς να το αποσυναρμολογήσετε πρώτα- μην σπαταλάτε πολύτιμο χώρο γεμίζοντας τα στρώματα με ρούχα! Αντ’ αυτού, βάλτε αυτά τα πράγματα στην αποθήκη μέχρι να μετακομίσετε σε μόνιμες συνθήκες στέγασης όπου θα χωράνε πραγματικά σωστά χωρίς να διακυβεύονται τα πρότυπα ασφαλείας που θέτουν οι κώδικες πυρασφάλειας κ.λπ… Η μετακόμιση με ανυψωτικό σας παρέχει την μέγιστη ασφάλεια από φθορές.

Θα θελήσετε να βρείτε μια εταιρεία μετακόμισης που κάνει σωστά τη δουλειά και χρεώνει μια δίκαιη τιμή.

Όταν αναζητάτε μια εταιρεία μετακόμισης, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Πρώτον, ελέγξτε τις αξιολογήσεις τους στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε φίλους και μέλη της οικογένειας αν έχουν συστάσεις για τοπικές μεταφορικές εταιρείες που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Το να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές θα είναι πολύ πιο εύκολο αν έχετε όλα τα κατάλληλα εργαλεία στη διάθεσή σας.

  • Ένας πυροσβεστήρας: Αυτό είναι απαραίτητο για κάθε σπίτι, αλλά ειδικά αν έχετε πολλά τιμαλφή που θα μπορούσαν να πάρουν φωτιά.
  • Ένας φακός: Αλλά αν ψάχνετε για κάτι πιο ισχυρό, σκεφτείτε να επενδύσετε σε έναν φακό LED με ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις φωτεινότητας που μπορεί να σας βοηθήσει να φωτίσετε μεγάλες περιοχές χωρίς να ρίχνετε σκιές ή να τυφλώνετε τους άλλους.
  • Κουτί πρώτων βοηθειών: Σε περίπτωση τραυματισμού κατά τη διάρκεια της μετακόμισής σας -ή ακόμα και λίγο πριν από την έναρξή της- θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν ό,τι χρειάζονται για να ορθοποδήσουν το συντομότερο δυνατό. Συσκευάστε μερικά βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως επιδέσμους (σε διάφορα μεγέθη), επιθέματα γάζας και ρολά ταινίας, ώστε όλοι να γνωρίζουν πού βρίσκονται αυτά τα αντικείμενα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της ημέρας- στη συνέχεια, προσθέστε οτιδήποτε ειδικό με βάση τις ανάγκες της οικογένειάς σας (όπως φάρμακα για αλλεργίες).
  • Κουβέρτα φωτιάς: Αν ποτέ υπάρξει μια έκτακτη ανάγκη που να περιλαμβάνει φλόγες σε κοντινή απόσταση, αυτή θα ήταν χρήσιμη, καθώς ο σκοπός της είναι απλός: Για να αποτρέψει τα εγκαύματα που προκαλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται από τις πυρκαγιές, πράγμα που σημαίνει λιγότερο κίνδυνο κατά τη χρήση της κατά τη διάρκεια εκείνων των περιόδων που τα πράγματα θερμαίνονται γρήγορα εδώ γύρω!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε τα πάντα οργανωμένα και εύκολα να τα βρείτε κατά τη διάρκεια της μετακόμισής σας.

  • Χρησιμοποιήστε μια μηχανή κατασκευής ετικετών για να επισημάνετε τα κουτιά σας.
  • Κρατήστε μια λίστα συσκευασίας σε περίπτωση που χρειαστεί να βρείτε κάτι αργότερα.
  • Χρησιμοποιήστε μια λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα σημαντικό όταν συσκευάζετε τα πράγματά σας, όπως τιμαλφή ή σημαντικά έγγραφα.
  • Χρησιμοποιήστε ημερολόγια και λίστες εργασιών για κάθε βήμα της διαδικασίας μετακόμισης, ώστε να μην ξεφύγει τίποτα! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το Ημερολόγιο Google που συγχρονίζεται σε όλες τις συσκευές, ώστε να μη χαθεί τίποτα ακόμα και αν υπάρξει διακοπή του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της μετακόμισής σας (κάτι που συμβαίνει πιο συχνά απ’ ό,τι νομίζετε!).

Η μετακόμιση μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να την κάνετε λιγότερο αγχωτική.

Συμπερασματικά

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοήθησαν να κάνετε τη μετακόμισή σας ευκολότερη. Η μετακόμιση είναι μια αγχωτική στιγμή στη ζωή του καθενός, αλλά αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και χρησιμοποιήσετε και αυτές τις συμβουλές, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο για όλους τους εμπλεκόμενους!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com