Συνελήφθη ο επικεφαλής του γραφείου της Ιντερπόλ στη Μολδαβία

...ως ύποπτος για διαφθορά σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα.

by Times Newsroom

Το κύριο δικαστήριο της πρωτεύουσας της Μολδαβίας έδωσε εντολή στη σύλληψη για 30 ημέρες του επικεφαλής του γραφείου της Ιντερπόλ στη χώρα, Βιορέλ Τσέντιου, ως ύποπτος για διαφθορά σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα.

Ο Τσέντιου αρνείται την ενοχή του, οι δικηγόροι του σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, σημειώνουν τα τοπικά media.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο Τσέντιου έλαβε δωροδοκίες ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει άτομα που αναζητούνταν διεθνώς κατόπιν αιτήματος της Ιντερπόλ να αποφύγουν τη δίωξη.

Άλλοι που εμπλέκονται επίσης στην υπόθεση περιλαμβάνουν εξέχοντες δικηγόρους της Μολδαβίας και έναν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Τσέντιου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Ο επικεφαλής του γραφείου της Ιντερπόλ στη Μολδαβία συνελήφθη μετά από έρευνες που διεξήγαγαν οι εισαγγελείς στη Μολδαβία και τη Γαλλία με τη βοήθεια υπαλλήλων του FBI των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει η μολδαβική ‘ziarulnational’ η η δέσμευση της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης στο Κισινάου είναι «μηδενική ανοχή σε παράνομες ενέργειες».

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com