Συνέντευξη Τραμπ στον Φάρατζ: Ναι στο ΝΑΤΟ, όχι στον πρίγκιπα Χάρι

Συνέντευξη στο Νάιτζελ Φάρατζ η οποία προβλήθηκε από το βρετανικό ενημερωτικό κανάλι GB News παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

by Times Newsroom

Από τη συζήτηση ξεχώρισε η αναφορά του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ στο πώς αντιμετωπίζει το μέλλον της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αλλά και οι προειδοποιήσεις του κατά του δούκα του Σάσεξ Χάρι.

Ως προς το πρώτο ζήτημα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο ΝΑΤΟ «100%» εάν επανεκλεγεί πρόεδρος, εφόσον όμως οι ευρωπαϊκές χώρες-μέλη «παίξουν δίκαια», εξηγώντας ότι αναφέρεται στη δέσμευση κονδυλίων για την άμυνα και τη Συμμαχία.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να συμπεριφερθεί δίκαια στις ΗΠΑ, διότι αν δεν είναι οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ στην κυριολεξία δεν υπάρχει», συνέχισε ο κ. Τραμπ. «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί, όχι το μερίδιο όλων των άλλων», συμπλήρωσε.

Ως προς τον πρίγκιπα Χάρι άφησε να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να εξεταστεί ακόμα και η απέλασή του από τις ΗΠΑ αν αποδειχθεί πως είχε δηλώσει ψευδώς στην αίτηση για βίζα διαμονής στη χώρα πως δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Στην αυτοβιογραφία του ‘Spare’ ο δούκας του Σάσεξ είχε αναφερθεί στη χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν, κάτι που θα συνιστούσε λόγο απόρριψης της αίτησης για βίζα από τις αμερικανικές αρχές.

«Θα πρέπει να δούμε αν (οι αρχές) γνωρίζουν κάτι για τα ναρκωτικά και αν είπε ψέματα θα πρέπει να πράξουν τα δέοντα», είπε ο κ. Τραμπ, μην απορρίπτοντας το ενδεχόμενο απέλασης όταν ρωτήθηκε από τον Νάιτζελ Φάρατζ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com