Τα ουκρανικά στρατεύματα κερδίζουν εδάφη στις πτέρυγες του μετώπου του Μπαχμούτ, σύμφωνα με τον στρατό

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε νέα εδάφη εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων γύρω από την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, παρόλο που οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν σε αριθμό και σε οπλισμό.

by Times Newsroom

Την περασμένη εβδομάδα, το Κίεβο δήλωσε ότι αύξησε την πίεση στα στρατεύματα της Μόσχας στα βόρεια και τα νότια του Μπαχμούτ. Ρωσικές δυνάμεις μισθοφόρων υποστηρίζουν ότι έχουν προωθηθεί εντός της πόλης, ενώ το Κίεβο έχει παραδεχθεί ότι έχουν κάποιες μικρές επιτυχίες.

«Παρά το γεγονός ότι οι μονάδες μας δεν έχουν πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό… και το προσωπικό, συνεχίζουν να προελαύνουν στις (ρωσικές) πτέρυγες και έχουν καλύψει απόσταση 150 έως 1.700 μέτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Σέρχιι Τσερεβάτι σε σχόλια που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. Δεν διευκρίνισε σε ποια χρονική περίοδο κερδήθηκαν τα εδάφη αυτά. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Η Μόσχα θεωρεί το Μπαχμούτ, μια πόλη με περίπου 70.000 κατοίκους πριν από την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι, ως εφαλτήριο για την κατάληψη της υπόλοιπης περιοχής του Ντονμπάς. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η προέλασή τους γύρω από το Μπαχμούτ δεν εντάσσεται στην ευρύτερη αντεπίθεση που σχεδιάζει το Κίεβο για να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή