Ταγίπ Ερντογάν: «Όσοι σιωπούν, το κάνουν επειδή χρωστούν στο Ισραήλ»

«Όσοι αγνοούν τα γεγονότα, είναι συνένοχοι στη βαρβαρότητα στη Γάζα» ανέφερε ο Ερντογάν

by Times Newsroom

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε συνέδριο στην Άγκυρα, εξαπολύοντας νέες επιθέσεις κατά της Δύσης και του Ισραήλ. Ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε πως όσοι σιωπούν, το κάνουν γιατί χρωστούν στο Ισραήλ, ενώ καταφέρθηκε ενάντια στην Κομισιόν που δεν ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Μια κτηνώδης σφαγή λαμβάνει χώρα στη Γάζα. Καλώ όλες τις κοινότητες που μας παρακολουθούν στις οθόνες των τηλεοράσεων, να ευαισθητοποιηθούν. Σήμερα το πρωί, απευθύνθηκα στην καθολική κοινότητα μέσω του Πάπα. Σχολεία και νοσοκομεία βομβαρδίζονται από τις ισραηλινές δυνάμεις. Περισσότεροι από 6 χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας,  συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, σκοτώθηκαν. Περισσότεροι από 12 τόνοι βομβών έπεσαν σε 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, σε μια στενή περιοχή 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Στέλνοντας αεροπλανοφόρο αντί για πλοίο βοήθειας, οι ΗΠΑ έδειξαν ποια λόμπι εξυπηρετούν»

Στην συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης αναφέροντας ότι «Οι ΗΠΑ βρίσκονται εκεί, βρίσκονται εκεί με κάθε τρόπο. Τους βλέπουμε να επισκέπτονται ένας-ένας την περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 600 χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εκτοπίστηκαν. Οι ομάδες του ΟΗΕ σχεδιάζουν επίσης να εγκαταλείψουν τον τόπο. Όπως σε όλους τους πολέμους, οι γυναίκες και τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο. Καμία ενέργεια, όσο συγκλονιστική κι αν είναι, δεν δικαιολογεί τέτοια κτηνωδία».

«Όλες οι δυτικές χώρες παρέχουν άνευ όρων υποστήριξη στις επιθέσεις του Ισραήλ. Αυτοί που κρίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αγνοούν το δικαίωμα της Γάζας στη ζωή εδώ και 19 ημέρες. Τι απέγινε η παγκόσμια διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Δεν         κοιτάτε τι είναι γραμμένο εκεί; Την επικαλούνται μόνο όταν τους βολεύει.

Δεν μιλούν, επειδή το αίμα που ρέει είναι μουσουλμανικό αίμα. Στέλνοντας αεροπλανοφόρο αντί για πλοίο βοήθειας, οι ΗΠΑ έδειξαν ποια λόμπι εξυπηρετούν. Αυτό ονομάζεται υποκρισία. Πόσοι ακόμη τόνοι βομβών πρέπει να πέσουν στη Γάζα για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός;» ανέφερε ο Ερντογάν.

Πυρά εξαπέλυσε ο Ερντογάν κατά της Ευρώπης και της Δύσης                                                                                                               

Πυρά και κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στράφηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας: «Το θλιβερό είναι ότι οι απολίτιστοι άνθρωποι που παριστάνουν τους πολιτισμένους απλά παρακολουθούν. Η Κομισιόν λέει ότι ‘δεν μπορούμε να ζητήσουμε ακόμη κατάπαυση του πυρός’. Πόσα ακόμα παιδιά πρέπει να πεθάνουν;

Εξηγήστε μας για να ξέρουμε πότε θα γίνει η κατάπαυση του πυρός. Είμαι 40 χρόνια στην πολιτική, αλλά ποτέ δεν μείναμε άπραγοι και δεν παρακολουθήσαμε αυτές τις θηριωδίες, όπως κάνετε εσείς».

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους βοήθεια»

Όμως, ο Τούρκος πρόεδρος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ανέφερε ότι «Η ευθύνη για κάθε αθώο άνθρωπο που σκοτώνεται πέφτει τόσο σε αυτούς που έριξαν τις βόμβες όσο και σε αυτούς που επέτρεψαν να συμβεί αυτό με τη διστακτική στάση τους. Όσοι αγνοούν τα γεγονότα, είναι συνένοχοι στη βαρβαρότητα στη Γάζα. Δεν το δεχόμαστε αυτό. Η αρχή μας είναι ξεκάθαρη εδώ.

Όποιος δεν αντιδρά σε μια αδικία είναι βουβός δαίμονας. Όσοι σιωπούν, το κάνουν επειδή χρωστούν στο Ισραήλ. Ακόμα και αν είμαστε μόνοι μας, δεν θα διστάσουμε να φωνάξουμε την αλήθεια. Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους βοήθεια, από τη δημιουργία νοσοκομείων στο πεδίο μέχρι τη μεταφορά των τραυματιών στη χώρα μας. Θα στείλουμε τα πλοία μας στην περιοχή όταν οι συνθήκες είναι ώριμες. Υπό την αιγίδα της συζύγου μου Εμινέ Ερντογάν, το έργο των αρμόδιων υπουργείων μας συνεχίζεται σε αυτό το σημείο».

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com