Τεχνοχώρος Φάμπρικα: HoopDance Workshop με την Τζοβάννα Μιχαλιάδη Σάρτι

by Times Newsroom
  • 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Για όσους και όσες τους αρέσει ο χορός, τα ακροβατικά, τα ζογκλερικά ή ο συνδυασμός τους, το HoopDance είναι ο ιδανικός συνδυασμός αυτών σε ένα μάθημα! Διαδεδομένο κυρίως, στις Η.Π.Α., αλλά και σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, το Hoopdance (ο χορός με στεφάνι – hula hoop), είναι ένα ξεχωριστός τρόπος έκφρασης, γυμναστικής και διασκέδασης.

Το HoopDance απευθύνεται σε όσους βαριούνται να χορεύουν μόνοι τους, σε εκείνους που τους αρέσει ο χορός και τα ακροβατικά στοιχεία σε αυτόν και σε αυτούς που τους αρέσει να μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από την σύνδεσή τους με κάτι έξω από τους ίδιους. Επιπλέον, απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες performer – καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών και του θεάματος (τσίρκο, θέατρο, χορός κ.α.), οι οποίοι αναζητούν τον πειραματισμό και την κατάκτηση νέων δεξιοτήτων.

Το workshop είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα. Γίνεται ομαδική και προσωπική δουλειά με τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά, ανάλογα το επίπεδο και τις ανάγκες του. Μέσα στις τρίωρες συναντήσεις οι hoopdancers:

  • Εξασκούνται σε διάφορες αρχές του HoopDance και μαθαίνουν κόλπα με το στεφάνι.
  • Εντάσσουν τα κόλπα σε μια δοσμένη χορογραφία (hoopography).
  • Ανακαλύπτουν τη ποιότητα της κίνησης τους σε σχέση με το στεφάνι, με στόχο να απελευθερώσουν τα προσωπικά τους εκφραστικά μέσα και να δημιουργήσουν τους δικούς τους χορευτικούς συνδυασμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όσες μέρες επιθυμούν από το τριήμερο κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης. Απαραίτητο είναι να φοράνε άνετα, αθλητικά ρούχα, ενώ όσοι έχουν δικό τους στεφάνι να το έχουν μαζί τους.

Η Giovanna Michaliadi Sarti είναι ελληνοιταλίδα performer, εκπαιδεύτρια θεάτρου και ενεργό μέλος της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης «Fabrica Athens». Η εκπαίδευση της στις παραστατικές τέχνες βασίζεται σε μια σειρά εκπαιδευτικών και ερευνητικών ταξιδιών σε όλο τον κόσμο: «Suzuki Training Summer Course» και «INI Summer Intensive Program» (Θέατρο Noh) στην Ιαπωνία, «The Actors Hub» και «Liquid Way To Action» στο Ινστιτούτο Grotowski στην Πολωνία και «200h Nada Yoga Teacher Training» στη Nada Yoga School στην Ινδία. Στην Ελλάδα σπούδασε θέατρο στο εργαστήριο «Θέατρο της Έρευνας» με τον Φάνη Κάτεχο και Τεχνικές Τσίρκο με την Irina Gurova στη σχολή Circus Days – The Circus School of Athens. Είναι εκπαιδεύτρια θεάτρου, yoga και hoopdance σε πολλά προγράμματα Erasmus+, ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και προγράμματα ανταλλαγής νέων. Έχει κάνει την υποκριτική καθοδήγηση και τη συν-σκηνοθεσία ποικίλων παραγωγών της Fabrica Athens στο Βερολίνο και έχει σκηνοθετήσει Flashmob για τη προώθηση του Eramsus+ στο εμπορικό κέντρο CEPA στην Άγκυρα. Ως performer έχει εμφανιστεί στις παραστάσεις “7 Θανάσιμα Αμαρτήματα” και “Faith” της Fabrica Athens. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ θεάτρου δρόμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστρία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Βόρεια Μακεδονία) ως Hula Hoop Performer, Fire Performer και ως μέλος του καλλιτεχνικού ντουέτου Mr and Mrs Bubble. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με την ελληνική αποστολή των Κλόουν Χωρίς Σύνορα της Σουηδίας.

Ημέρες και ώρες σεμιναρίου:

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, 18.00 – 21:00
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, 11:00 – 14:00
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, 11:00 – 14:00

Κόστος συμμετοχής:

1 μέρα: 25 ευρώ
2 μέρες: 40 ευρώ
3 μέρες: 55 ευρώ

* Σημείωση: Θα πραγματοποιηθούν 3 τριήμερα HoopDance Workshop (1 ανά μήνα) μέχρι και το Μάιο. Ο κάθε κύκλος μαθημάτων είναι αυτοτελής, αλλά υπάρχει και συνέχεια μεταξύ τους με σκοπό την εξέλιξη της εκπαίδευσης των ενδιαφερόμενων. Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν περισσότερους από έναν κύκλους, θα υπάρξει εκπτωτική τιμή. Εφόσον η σταθερή ομάδα το επιθυμεί στο τέλος θα σκηνοθετηθεί μια ανοιχτή Performance HoopDance.

Κρατήσεις ǀ Πληροφορίες: (+30) 6949409474
Σημείωση: Για τη συμμετοχή στα ανοιχτά μαθήματα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης, καθώς τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που αφορούν τον Covid-19.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή