Θέατρο στη Σάλα – Workshops για μη επαγγελματίες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών με θέμα τη μνήμη και την απώλειά της

by Times Newsroom

Επιμέλεια – συντονισμός: Χρυσή Βιδαλάκη

«Αν είμαι όσα θυμάμαι κι αν όσα θυμάμαι έχουν χαθεί, τότε ποιος είμαι;»

Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναρώτηση και με εργαλείο τις παραστατικές τέχνες και την παρεμβαίνουσα μη κατευθυντικότητα (NDI) ως μεθόδου εμψύχωσης προσεγγίζουμε και εκφράζουμε καλλιτεχνικά προσωπικές εμπειρίες και ανησυχίες με κύρια θεματική τη μνήμη και την απώλειά της.

Το εργαστήριο έχει δύο κατευθύνσεις. Απευθύνεται σε επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές) αλλά και σε μη επαγγελματίες.

Τα μέλη κάθε ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες και φόβους πάνω στο θέμα. Θα συλλέξουν και θα αξιοποιήσουν με τεχνικές documentary theatre μαρτυρίες ατόμων σε πρώιμο στάδιο άνοιας, τις οποίες εν συνεχεία θα αποτυπώσουν καλλιτεχνικά.

Το workshop ακολουθεί το τρίπτυχο του Θεάτρου στη Σάλα «ψηλαφίζοντας-εμβαθύνοντας-εκθέτοντας» ως μέθοδο προσέγγισης.

*

Την ομάδα των μη επαγγελματιών συντονίζει η ηθοποιός-σύμβουλος ψυχικής υγείας Χρυσή Βιδαλάκη με την αρωγή της συμβούλου ψυχικής υγείας Δέσποινας Μανούσκου και της ιστορικού Τέχνης Βασιλικής Λεκού.

Τον συντονισμό της ομάδας των επαγγελματιών αναλαμβάνουν η σκηνοθέτις Κατερίνα Κλειτσιώτη και η Χρυσή Βιδαλάκη σε συνεργασία με τη χοροθεραπεύτρια GDTR Senior  – αντιπρόεδρο της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος Ευρώπη Σταυροπούλου και την τραγουδίστρια-συνθέτρια Σαββίνα Γιαννάτου.

Τα Workshops

Για τους μη επαγγελματίες (2 ομάδες):

1η ομάδα

Έναρξη workshop: 6/11/23

Ημέρα: κάθε Δευτέρα

Ώρα: 17.30 – 19.30

2η ομάδα

Έναρξη workshop: 20/11/23

Ημέρα: κάθε Δευτέρα

Ώρα: 20.00 – 22.00

Χώρος διεξαγωγής: Θέατρο στη Σάλα, Ηλιούπολη (Κολοκοτρώνη 7)

Διάρκεια εργαστηρίου: 6 μήνες

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ/μήνα

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων οι ενδιαφερόμενες *οι για τις ομάδες των μη επαγγελματιών καλούνται να αποστείλουν στο theatrostisala@gmail.com έως 4/11 (1η ομάδα) και έως 13/11/23 (2η ομάδα) ένα σύντομο κείμενο στο οποίο θα αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο.

Για τους επαγγελματίες:

Έναρξη workshop: 21/11/23

Ημέρα: κάθε Τρίτη

Ώρα: 19.00 – 21.00

Χώρος διεξαγωγής: Θέατρο στη Σάλα, Ηλιούπολη (Κολοκοτρώνη 7)

Διάρκεια εργαστηρίου: 6 μήνες

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ/μήνα

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων οι ενδιαφερόμενες *οι για την ομάδα των επαγγελματιών καλούνται να αποστείλουν στο theatrostisala@gmail.com έως 13/11/23 το βιογραφικό τους σημείωμα μαζί με ένα σύντομο κείμενο στο οποίο θα αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com