Θύελλα αντιδράσεων κατά της Oprah και του Dwayne Johnson: «Δισεκατομμυριούχοι που ζητάνε χρήματα από τους φτωχούς»

«Είναι τόσο εξωφρενικό να παρακαλάτε για χρήματα»

by Times Newsroom

Η Oprah Winfrey και ο Dwayne «The Rock» Johnson αντιμετώπισαν θύελλα αντιδράσεων την Τρίτη, αφού ζήτησαν από τους θαυμαστές τους να δωρίσουν χρήματα για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στο Μάουι. Οι δυο τους βρέθηκαν στο στόχαστρο των σχολιαστών εξαιτίας του γεγονότος πως η συνολική τους καθαρή αξία ξεπερνά τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το δίδυμο του Χόλιγουντ κατέθεσε συλλογικά 10 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει το People’s Fund of Maui, αλλά στη συνέχεια ζήτησαν από τους θαυμαστές τους στο Instagram και το TikTok να δωρίσουν τα υπόλοιπα. Ωστόσο, πολλοί θαυμαστές παραπονέθηκαν ότι ήδη ζουν «με κουπόνια» και ότι οι πάμπλουτοι διάσημοι θα έπρεπε να μοιράσουν περισσότερα από τα δικά τους χρήματα για τις προσπάθειες αρωγής.

«Θα το έκανα, αλλά είμαι απένταρη… εσείς οι δύο το καταφέρατε όμως!», έγραψε μια θαυμάστριά τους στα σχόλια του βίντεο που δημοσιεύθηκε στο TikTok την 31η Αυγούστου. «Δισεκατομμυριούχοι που ζητάνε χρήματα από τους φτωχούς, τι αστείο», σχολίασε ένας άλλος, στο βίντεο που ανέβασε η Oprah στο Instagram.

«Έχεις δισεκατομμύρια. Θα μπορούσες να δωρίσεις 100 εκατομμύρια δολάρια και να παραμείνεις το ίδιο πλούσιος όπως πριν», επέκρινε η μια άλλη χρήστρια τη Γουίνφρεϊ, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. «10 εκατομμύρια είναι το 0,5% των 2 δισεκατομμυρίων. Θέλετε το δικό μου 0,5%; Είναι 16 δολάρια», έγραψε ένας στο TikTok.

«Αυτό θα έπρεπε να είναι ένα μήνυμα προς τους δισεκατομμυριούχους φίλους σου», έγραψε ένας άλλος κριτικός. «Είναι τόσο εξωφρενικό να παρακαλάτε για χρήματα». Ένας άλλος έγραψε: «Πώς είναι δυνατόν η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο να ζητάει χρήματα; Δεν βγάζει νόημα».

Τα σχόλια δεν σταματούν εκεί. Μια άλλη, σύμφωνα με το nypost.com, έγραψε: «Φίλη μου, θα μου έπαιρνε σχεδόν 20 χρόνια για να βγάλω τα λεφτά που έβγαλες εσύ μόνο σήμερα. Κάντο εσύ. Εμείς εδώ αγωνιζόμαστε».

Παρόλο που τα σχόλια πήγαν καλύτερα στη σελίδα του Johnson, οι θαυμαστές ήταν ακόμα έξαλλοι, με έναν να γράφει: «Σκάψε τις βαθιές τσέπες σου Rock! Το έχεις αυτό. Το Μάουι θα σε ευχαριστεί». Μετά το σάλο που προκλήθηκε, και η Όπρα και ο Rock έχουν απενεργοποιήσει τα σχόλια της δημοσίευσής τους.

Πολλοί επέκριναν το μικρό αρχικό κεφάλαιο που έβαλαν οι δύο ηθοποιοί που έχουν πολύ περισσότερα, με πολλούς να τονίζουν πόσο λίγα ήταν τα 5 εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτούς. Αν υποθέσουμε ότι τα μοιράζονται ισομερώς, τα 5 εκατομμύρια δολάρια θα αντιστοιχούσαν μόλις στο 0,2% της γιγαντιαίας περιουσίας της Γουίνφρεϊ. Το ποσό είναι σχεδόν το 1,9% της περιουσίας του Johnson, η οποία υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com