Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Κέρκυρα

Θα διεξαχθεί διήμερο αφιέρωμα στις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας, καθώς και εργαστήρια που εντάσσονται στο AV School του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

by Times Newsroom

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Κέρκυρα. Στο πλαίσιο αυτό, στις 15 και 16 Μαΐου, στην Κέρκυρα, θα διεξαχθεί διήμερο αφιέρωμα στις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας, καθώς και εργαστήρια που εντάσσονται στο AV School του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Πρόγραμμα φεστιβάλ και προβολών

  • Την Κυριακή 15 Μαΐου 20:00-21:00 οι δράσεις ξεκινούν με ένα διαδικτυακό Master Class από τον Θανάση Νεοφώτιστο, σκηνοθέτη, υπεύθυνο του Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας με τίτλο: Boarding to Film World.
  • Την Δευτέρα 16 Μαΐου 20:00-21:00 ο καθηγητής σεναρίου του ΑΠΘ και υπεύθυνος του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας, Παναγιώτης Ιωσηφέλης, θα πραγματοποιήσει διά ζώσης σεμινάριο με τίτλο: Το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας.
  • Kαι τις δύο ημέρες, αμέσως μετά τα Master Classes, και ώρα 21.00’,
    θα προβάλλονται οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Για εγγραφή στα εργαστήρια

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και των προβολών δείτε εδώ

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας – Φεστιβάλ Δράμας

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη σύνδεση των νέων κινηματογραφιστών και σπουδαστών με τη βιομηχανία του κινηματογράφου, την εξοικείωση τους με την υποκριτική και τους ηθοποιούς, καθώς και την επικοινωνία των καλλιτεχνικών έργων με ένα διεθνές κοινό.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, Βαρβάρα Δούκα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του DISFF, Γιάννης Σακαρίδης, και οι πρόεδροι των δύο Οργανισμών, Παναγιώτα Τζάννε και Γιώργος Δεμερτζής, καθώς και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος, εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι τέτοια μνημόνια μεταξύ σημαντικών εκπαιδευτικών φορέων και καλλιτεχνικών οργανισμών, μπορεί να βοηθήσουν όχι μόνο στην εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία των σπουδαστών, αλλά και να ενισχύσουν την καλλιτεχνική δημιουργία με νέες ιδέες και κίνητρα για δημιουργία.

Η ενότητα και επικοινωνία των θεσμών, κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία στις μέρες μας, και η ζωντανή σχέση μεταξύ εκπαιδευτικής λειτουργίας και παραγωγής καλλιτεχνικού έργου, απαραίτητο βήμα για την εξέλιξη και προώθηση της Τέχνης στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή