Το γυναικείο βάδην “Σημαιοφόρος” στην Ολυμπιάδα…

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη  συ-Σημαιοφόρος με τον Γιάννη...

by Times Newsroom
  • Γράφει ο   Βασίλης  Μπαλαμίτσας -Φωτογράφος
  • Επιμέλεια κειμένου Ηλίας Γιαννακόπουλος

Το κείμενο που ακολουθεί, αν και παλιό, αποτελεί μια ηχηρή δικαίωση για την  ελληνίδα πρωταθλήτρια στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη,αφού επελέγη ως σημαιοφόρος (μαζί με τον Γιάννη) της ελληνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα του Παρισιού.

Στο πρόσωπο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη με τον ορισμό της ως σημαιοφόρου δεν βραβεύτηκε μόνον το αγωνιστικό της ήθος (αθλητικές επιδόσεις, μετάλλια..) αλλά και η σεμνότητα της αθλήτριας όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις,αφού οι νικητές -πρωταθλητές συνιστούν για τους νέους πρότυπα μίμησης.

Η Αντιγόνη μακριά από τα ψεύτικα φώτα της δημοσιότητας και τους πηχαίους τίτλους των πρωτοσέλιδων συνεχίζει να ζει,να γυμνάζεται και να αθλείται διακονώντας τόσο το “Ευ αγωνίζεσθαι” όσο και την αναγκαία σε αυτές τις περιπτώσεις μετριοφροσύνη. Κι αυτό γιατί ο αθλητισμός και οι νίκες δεν συνιστούν καταναλωτικό έδεσμα για τους αδηφάγου πρωταθλητές της ασύμμετρης ενημέρωσης…

Οι δημιουργοί του παρόντος άρθρου (Βασίλειος Μπαλαμίτσας και Ηλίας Γιαννακόπουλος) αισθάνονται μεγάλη χαρά για τον ορισμό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη  ως σημαιοφόρου αφού σε καιρούς “ανύποπτους” προβάλαμε την βράβευσή της. Είναι κι αυτό μια ηθική ευχαρίστηση σε μία εποχή και σε μέρες που τα μυθώδη πόσα των μετεγγραφών (ποδοσφαίρου και μπάσκετ) προκαλούν ίλιγγο…

Η Ολυμπιακή επιτροπή με τον ορισμό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και του Γιάννη Αντετοκούμπο συΣημαιοφόρων τίμησαν την αθλητική σεμνότητα, (Αντιγόνη) και τον σεβασμό όσο και την ανάδειξη-προβολή των ελληνικών χρωμάτων εντός και εκτός Ελλάδας από έναν μετανάστη,από έναν “Ξένο” (Γιάννης).

Η βράβευση της Αντιγόνης

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βράβευσε στις 23 Νοεμβρίου 2022 την Αντιγόνη ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ“.

Αυτή είναι μία τυπική αναγγελία δημοσίευσης;

ΟΧΙ…Ο Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγητής Νίκος Διγγελίδης, ο δάσκαλος-γητευτής ψυχών, βράβευσε την αθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη  για αυτά που ο ίδιος Υπερ-ευαίσθητος δάσκαλος ενέπνευσε στην σπουδάστριά του και αθλήτριά του.

Την βράβευσε ο καθηγητής Διγγελίδης. Αυτός της ενέπνευσε το πάθος να αγωνίζεται για την ζωή και την κατάκτηση των στόχων..!

Αυτός την ενέπνευσε να πιστεύει στον εαυτό της και να μην εγκαταλείπει το όνειρό της…

Αυτός ο καθηγητής βράβευσε την Αντιγόνη όχι μόνο με λόγια αλλά και με ένα δάκρυ και έναν λυγμό που βγήκε μέσα από την  συναισθηματικά φορτισμένη ψυχή του..!

Είναι ο καθηγητής που έβλεπε την αθλήτρια να αγωνίζεται και ένιωθε τους κραδασμούς της ψυχής της σε κάθε της βήμα προσεγγίζοντας τον τερματισμό…!

Ο “αγώνας της μάς εμπνέει” είπε ο καθηγητής…όπως μας εμπνέει και ο αγώνας των ΤΕΦΑΑ για υψηλού επιπέδου γνώσεις.

Ευχαριστούμε Κε Καθηγητά για τον λυγμό της ψυχής..!

Δεν πρέπει να τον ξεχάσουμε ποτέ…!

*** Στο αθλητικό γεγονός-επίτευγμα και στην βράβευση της αθλήτριας Αντιγόνης Ντρισμπιώτη δεν επέδειξε ευαισθησία μόνον ο καθηγητής Διγγελίδης αλλά και ο φωτογράφος Βασίλης Μπαλαμίτσας..Ο Φωτογράφος Βασίλης Μπαλαμίτσας φαίνεται πως δεν ευδοκιμεί μόνον στον χώρο της φωτογραφίας αλλά και στον τρόπο που καλύπτει τα γεγονότα, τα πρόσωπα και γενικά την πραγματικότητα.

Η επαγγελματική του συνέπεια βαδίζει παράλληλα με την ανθρώπινη ευαισθησία και το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι η “φωτογραφία” όχι μόνον της αντικειμενικής και άψυχης πραγματικότητας αλλά της ψυχής του δημιουργού-φωτογράφου.

Σε έναν κόσμο που δοξολογεί και ανταμείβει τους τολμηρούς, τους δυνατούς και τους πετυχημένους, το να είσαι ευαίσθητος και να προσδιορίζει αυτή η ευαισθησία σου και το προϊόν της εργασίας σου είναι στην πραγματικότητα μία sui generis δύναμη.

 

     Φωτογράφε, σε ευχαριστούμε για την ευαισθησία σου ( Ηλίας Γιαννακόπουλος).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com