Μαύρη Σοκολάτα: Τα κυριότερα οφέλη της για τον οργανισμό

Μπορεί να καταναλωθεί είτε σκέτη, είτε να αποτελέσει το κύριο συστατικό σε γευστικά γλυκά με σοκολάτα και παγωτό πάντοτε σε μια υγιεινότερη προσέγγισή τους, για να υπάρχει και όφελος στην υγεία.

by Times Newsroom

Η μαύρη σοκολάτα ομολογουμένως κατατάσσεται ανάμεσα στις κυριότερες τροφές με αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό, αποτελώντας ταυτόχρονα για όλους μας το απόλυτο guilty pleasure. Μάλιστα, συμπεριλαμβάνοντας στην διατροφή μας ένα ή και δυο κομματάκια μαύρης σοκολάτας, μπορούμε πέρα από το να απολαύσουμε την υπέροχη γλυκόπικρη της γεύση, να αποκτήσουμε και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Μελέτες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα είναι υπεύθυνη για την μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων. Μπορεί να καταναλωθεί είτε σκέτη, είτε να αποτελέσει το κύριο συστατικό σε γευστικά γλυκά με σοκολάτα και παγωτό https://stamou.gr/katigories-proiontwn/pagoto/ πάντοτε σε μια υγιεινότερη προσέγγισή τους, για να υπάρχει και όφελος στην υγεία. Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε μερικά από τα θαυματουργά της οφέλη, παρακάτω:

  1. Αποτελεί ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών

Έρευνες που μελετούν την ικανότητα ορισμένων τροφίμων να απορροφούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στον οργανισμό. Σε πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί, όπου μετρήθηκε η αντιοξειδωτική δράση των τροφίμων στον ανθρώπινο οργανισμό, οι ωμοί μη επεξεργασμένοι κόκκοι κακάο ήταν από τα τρόφιμα που έλαβαν την καλύτερη βαθμολογία. Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με οργανικές ενώσεις που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Μεταξύ άλλων περιέχει πολυφαινόλες, κατεχίνες και φλαβανόλες.

  1. Μπορεί να μειώσει τις καρδιακές παθήσεις

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 470 ηλικιωμένους άνδρες, βρέθηκε ότι το κακάο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις κατά 50%. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι όταν κάποιος καταναλώνει σοκολάτα δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο της ασβεστοποιημένης πλάκας στις αρτηρίες κατά 32%. Μία ακόμα μελέτη απέδειξε ότι η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας περισσότερες από… 5 φορές την εβδομάδα μείωσε τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων κατά 57%. Απίστευτο και όμως αληθινό!

  1. Προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο

Το δέρμα σας μπορεί να ωφεληθεί από την κατανάλωση σοκολάτας, καθότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει βιοδραστικές ενώσεις. Οι φλαβανόλες μπορούν να προστατέψουν τον οργανισμό από βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο, αλλά και να αυξήσουν την ενυδάτωση του δέρματος.

  1. Βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου

Μαύρη σοκολάτα και για… γερό μυαλό! Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε υγιείς εθελοντές έδειξε ότι η κατανάλωση κακάου για πέντε ημέρες βελτίωσε την ροή του αίματος στον εγκέφαλό τους. Το κακάο μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά την γνωστική λειτουργία σε ηλικιωμένους που παρουσιάζουν μια ήπια γνωστική εξασθένηση. Οι ευεργετικές ιδιότητες του κακάο όπως είναι η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη μπορούν μακροπρόθεσμα να αποτελέσουν βασικά θετικά γνωρίσματα για την βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Μπορείτε να συνδυάζετε μαζί με τo απογευματινό σας snack όπως τα φρούτα και το παραδοσιακό ρυζόγαλο μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας για να έχετε πολλαπλά οφέλη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com