Το «τρομακτικό ανθρώπινο κόστος» του πολέμου στην Ουκρανία κατήγγειλε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πολέμου αυτού στην Ουκρανία θα γίνονται αισθητές για γενιές», τόνισε ο Φόλκερ Τουρκ

by Times Newsroom

Ο πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία έχει «τρομακτικό ανθρώπινο κόστος», καθώς προκαλεί τεράστια δεινά σε εκατομμύρια αμάχους, δήλωσε σήμερα ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

«Η ευρεία στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, που εισέρχεται σύντομα στο τρίτο έτος της χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζονται κάποιο τέλος, εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές και γενικευμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστρέφοντας ζωές και μέσα διαβίωσης», τόνισε ο Τουρκ σε ανακοίνωση.

Στην πιο πρόσφατη έκθεσή της η Αποστολή Παρακολούθησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ουκρανία επιβεβαίωσε 30.457 θύματα μεταξύ των αμάχων από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, εκ των οποίων οι 10.582 είναι νεκροί και οι 19.875 τραυματίες. Ωστόσο εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος.

Εξάλλου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, χιλιάδες έχουν χάσει τα σπίτια τους και εκατοντάδες ιατρικές και εκπαιδευτικές υποδομές έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας.

Τα δύο τελευταία χρόνια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει επίσης καταγράψει εκτεταμένα βασανιστήρια, κακομεταχείριση και αυθαίρετες κρατήσεις αμάχων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com