Τουλάχιστον εννιά νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Πακιστάν στο Αφγανιστάν

   Η κυβέρνηση του Πακιστάν από πλευράς της ανακοίνωσε πως διεξήχθησαν πλήγματα από αέρος εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατικών οργανώσεων στο Αφγανιστάν. Έκανε λόγο για 22 νεκρούς «τρομοκράτες» και καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων όπλων και πυρομαχικών.

by Times Newsroom

Νέες επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν στο Αφγανιστάν είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, και να τραυματιστούν άλλοι 11, ανακοίνωσε η de facto κυβέρνηση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, καθώς η σύγκρουση των δυο γειτόνων στη νότια Ασία μοιάζει να οδεύει σε πλήρη αναζωπύρωση, έπειτα από περίπου τρεις μήνες συγκριτικής ηρεμίας.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο τρία σπίτια στις επαρχίες Κουνάρ και Χελμάντ, τα οποία καταστράφηκαν.

«Καταδικάζουμε αυτή την πράξη», που αποτελεί «επίθεση» και «έγκλημα κατά παραβίαση όλων των αποδεκτών αρχών», συμπλήρωσε, παραθέτοντας φωτογραφίες θυμάτων.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν από πλευράς της ανακοίνωσε πως διεξήχθησαν πλήγματα από αέρος εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατικών οργανώσεων στο Αφγανιστάν. Έκανε λόγο για 22 νεκρούς «τρομοκράτες» και καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων όπλων και πυρομαχικών.

Τα δυο κράτη, άλλοτε σύμμαχοι, έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση εξαιτίας κυρίως της δράσης τζιχαντιστικών οργανώσεων στην πακιστανική επικράτεια. Η Ισλαμαμπάντ κατηγορεί την Καμπούλ ότι παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε εξτρεμιστές που σχεδιάζουν και διαπράττουν επιθέσεις στο έδαφος του Πακιστάν. Η de facto κυβέρνηση του Αφγανιστάν διαψεύδει την κατηγορία· χαρακτηρίζει τη δράση εξτρεμιστών εσωτερικό πρόβλημα της γειτονικής χώρας. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή