Τραγωδία στην Ιταλία: Στους 80 οι Αφγανοί μετανάστες από το ναυάγιο, ανάμεσά τους και παιδιά – Φωτογραφίες & βίντεο που σοκάρουν

Ογδόντα Αφγανοί υπήκοοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο της Κυριακής στις νότιες ακτές της Ιταλίας όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν. Όπως διηγήθηκαν οι διασωθέντες στους άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, το πλεούμενο προσέκρουσε σε βράχια και αμέσως μετά κόπηκε στα δυο.

by Times Newsroom

Οι διασώστες στην Ιταλία έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το ξύλινο ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε βράχια και διαλύθηκε νωρίς την Κυριακή στην περιοχή Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας, καθώς επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι.

«Με μεγάλη θλίψη, μάθαμε ότι 80 Αφγανοί πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που ταξίδευαν από την Τουρκία στην Ιταλία με ξύλινο σκάφος, πνίγηκαν στη νότια θάλασσα της Ιταλίας», ανέφερε το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν προσεύχεται για συγχώρεση για τους μάρτυρες (νεκρούς) και υπομονή για τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων, προτρέποντας όλους τους πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε ξένες χώρες μέσω της παράτυπης μετανάστευσης», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται η ονομασία που έχουν δώσει οι Ταλιμπάν στην κυβέρνησή τους.

Ιταλία: Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή