«Τραγούδια και παινέματα ξέρω να πω καμπόσα» – Μουσική βραδιά από το ΠΙΟΠ στον Ταύρο

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική δημοτική μουσική, με τίτλο «Τραγούδια και παινέματα ξέρω να πω καμπόσα», την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 (ώρα 20:30), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Η Ορχήστρα και η Χορωδία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» (ΚΕΜΦΑ) θα συμπράξουν, σε επιμέλεια της Ελένης Μπαΐλη και της Ευαγγελίας Χαλδαιάκη αντιστοίχως, για να παρουσιάσουν ένα ταξίδι στον πλούσιο κόσμο της ελληνικής μουσικής παράδοσης, με τραγούδια και σκοπούς από τη Μικρά Ασία και το Βορειοανατολικό Αιγαίο έως τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τη Μακεδονία.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

Ορχήστρα ΚΕΜΦΑ
Συμμετέχουν: Κωνσταντίνα Ασβεστά (ούτι), Γιώργος Ευαγγέλου (λάφτα), Γιάννης Ζοργιάνος (λαούτο), Αποστόλης Θεοδώρου (βιολί), Άσπα Μενεξιάδη (μαντολίνο), Ελένη Μπαΐλη (νέυ), Έφη Πάσιου (βιολί), Γιάννης Πετρόπουλος (λάφτα), Νίκος Σαβιδάκης (κρητική λύρα), Δημήτρης Σπηλιόπουλος (κλαρίνο), Κώστας Στουμπιάδης (λαούτο), Βασίλης Φωτόπουλος (νέυ), Εύη Χερουβείμ (σαντούρι).

Χορωδία ΚΕΜΦΑ
Συμμετέχουν: Αγγελική Αγαλιανού, Ίλια Αλυσανδράκη, Μαρία Αντωνάκη, Φανή Βλάχου, Χαρά Γαλανού, Ιωάννα Δελλή, Πέννυ Εφεντάκη, Γεωργία-Καλλιόπη Ζάχου, Κωνσταντίνα Καραμέρη, Παρασκευή Κογιώνου, Ανθή Κολοκοτρώνη, Βίκυ Κοτρίκλα, Λιάνα Μέλλου, Θεοδώρα Μπαζίνη, Πέτρος Παπαδήμας, Μυρτώ Παπαναστασώτου, Σοφία Πρόκου, Χάρης Σαρηγιάννης, Κατερίνα Σταθακοπούλου, Ελένη Σταμπόγλη, Λευτέρης Στεργιανόπουλος, Απόστολος Στεργίου, Ειρήνη Τσιρίδου, Μαρία Φυσέκη, Ευαγγελία Χαλδαιάκη, Μαρία Χρηστίδη.

Λίγα λόγια για την Ορχήστρα και τη Χορωδία

Η Ορχήστρα ΚΕΜΦΑ, γνωστή και ως «Ορχήστρα Φοίβος Ανωγειανάκης», αποτελείται από νέους μουσικούς που ακολουθούν τα σεμινάρια μουσικών οργάνων και τραγουδιού, τα οποία διοργανώνει από το 1993 το Σωματείο Φίλων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, με στόχο την προβολή και διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Η Χορωδία «Φοίβος Ανωγειανάκης» προκύπτει από τα σεμινάρια ομαδικού παραδοσιακού τραγουδιού που οργανώνει το ΚΕΜΦΑ. Το ρεπερτόριο της χορωδίας αφορά μουσικό υλικό που προκύπτει από αρχειακή και δισκογραφική έρευνα, με έμφαση στη μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας, του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και νεότερες συνθέσεις στο ύφος της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Βιβλιοθήκη | Ιστορικό Αρχείο
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τ: 210 3739651-2 & 210 3418051 www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com