Τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, με ένα γιορτινό εργαστήρι χορωδίας με παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 (ώρες 11:30-13:30).

Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Μαργαρίτας Σαλταμανίκα, οι συμμετέχοντες θα «ταξιδέψουν» μοα Έξωυσικά από τα Μέρη της Τήνου μέχρι τη Θράκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, μαθαίνοντας παράλληλα ιδιαίτερες ιστορίες, ήθη και έθιμα του τόπου μας. Μοιρασμένοι σε δύο ομάδες, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν πώς λειτουργεί μία δίφωνη χορωδία, τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται καθώς και τις δυνατότητες που χαρίζει ακουστικά το συγκεκριμένο σύνολο. Στη συνέχεια, θα μελετήσουν παραδοσιακά άσματα και κάλαντα διασκευασμένα για δύο φωνές, τα οποία και θα τραγουδήσουν.

 Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com