Τριαντόπουλος: Η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη θα αποζημιωθούν για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2003

Οι δύο πόλεις θα ενταχθούν σε καθεστώς ενισχύσεων μέσω επιχορηγήσεων

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του Έβρου, δήλωσε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος. «Από την πρώτη στιγμή διαμορφώθηκε και υλοποιείται, με κατεύθυνση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης με δημοσιονομική επίπτωση για την περιοχή του Έβρου που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Αναφερόμενος σε όσα γίνονται για τις περιοχές που επλήγησαν από τις περσινές μεγάλες φωτιές, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είπε, ότι στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, οι πληρωμές ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα με την κρατική αρωγή τρέχει και το «Evros pass», η άυλη ψηφιακή κάρτα που περιλαμβάνει οικονομική ενίσχυση ως κίνητρο στους πολίτες, για να επισκεφτούν την περιοχή του Έβρου.

Λύση στο πρόβλημα οικονομικής ενίσχυσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης

Ο κ. Τριαντόπουλος είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παράσχου Παπαδάκη, σύμφωνα με την οποία υπήρξε «αδικαιολόγητη εξαίρεση των δήμων Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις με οικονομικές απώλειες στο Ν. Έβρου, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2023».

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είπε ότι η λύση θα αναζητηθεί μέσω της νομοθετικής διάταξης με αντικείμενο τις ενισχύσεις μέσω επιχορηγήσεων, η οποία ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα από τη Βουλή, και ανοίγει το δρόμο να εντάσσονται στο καθεστώς αυτό και περιοχές που έχουν πληγεί έμμεσα από φυσικές καταστροφές, δηλαδή όμορες περιοχές. «Ακούμε τις ανάγκες. Εστιάζουμε στα προβλήματα. Και δίνουμε λύσεις όπου χρειάζεται. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, με συχνές επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι το πλαίσιο της κρατικής αρωγής να πλαισιώσει όλες τις ανάγκες και να ανακουφίσει τους πληγέντες», είπε ο κ. Τριαντόπουλος. Ιδίως δε για τη Σαμοθράκη, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι μπορεί να μην είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μην είχε υποστεί άμεσες ζημιές από τις πυρκαγιές, είχε όμως έμμεσες επιπτώσεις, με τα ζητήματα της ηλεκτροδότησης και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com